banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

Harran Yeni Rektörünü Bekliyor! Rektör M. Sabri Çelik Vedalaştı!..

Harran Üniversitesi Rektörlüğü tarafından 2019-2022 Dönemi Değerlendirme Toplantısı ve Ödül Töreni düzenlendi. Görev süresi sona erecek olan Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sabri ÇELİK akademik ve idari personel ile bir araya gelerek, dört yıllık çalışma döneminin genel bir değerlendirmesini gerçekleştirdi.
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi konferans salonunda gerçekleşen toplantıya, Rektör Prof. Dr. Mehmet Sabri ÇELİK’in yanı sıra Rektör Yardımcıları, Dekanlar, Yüksekokul ile Meslek Yüksekokul Müdürleri, Genel Sekreter, Daire Başkanları, birim amirleri, akademik ve idari personeller katıldı.
Harran Üniversitesinde eğitimlerini sürdüren farklı ülkelerden öğrencilere ait karelerin yer aldığı Fotoğraf Sergisinin gezilmesiyle başlayan program Sinevizyon gösterimi ve Devlet Konservatuvarı Öğr. Gör. Abidin Özpek’in şefliğini yaptığı koronun sunduğu müzik dinletisi ile devam etti. 2019-2022 dönemini kapsayan Retrospektif Çevrim içi Fotoğraf Sunumunun ardından Rektör Prof. Dr. Mehmet Sabri ÇELİK, 2019-2022 dönemi idari ve akademik faaliyetleri özetleyen bir sunum gerçekleştirdi.  

Rektör Çelik, göreve geldiği günden bugüne kadar üst yönetim olarak kurumsal bir yapı oluşturmaya, çalışma barışının sağlanmasına, eğitim-öğretim hizmetlerinin niteliğinin geliştirilmesine, şehir-üniversite kaynaşmasına, sanat, kültür ve sportif faaliyetlere, proje üretme becerisinin ve AR-GE potansiyelinin geliştirilmesine, öğrenciler, mezunlar ve çalışanlarda bir aidiyet duygusunun oluşturulmasına büyük önem verdiklerini belirterek ekip çalışmasıyla hedeflere büyük ölçüde ulaşıldığını ifade etti. Özellikle başarılı proje ve sosyal etkinliklerle üniversitenin ve şehrin tanınırlığının artırıldığını belirten Rektör Çelik Kalite Yönetim Sisteminin aktif kullanılır hale getirildiğini, engelsiz üniversite konusunda Türkiye’de en başarılı ikinci üniversite olunduğunu, aidiyet duygusunun daha da geliştirilmesi adına kariyer ofisinin ve mezun takip sisteminin hizmete girdiğini ifade ederek üniversitenin idari, akademik ve mali performans gelişimlerinin de artık anlık izlenebildiğini bunu sağlayan otomasyon sistem ve yazılımlarının da bilgi işlem ekibi tarafından yürütülen çalışmalarla gerçekleştirildiğini belirtti
Harran Üniversitenin bilgi üretme kapasitesinde de çok önemli gelişmeler olduğunu vurgulayan Rektör Prof. Dr. Mehmet Sabri ÇELİK Üniversitesinin 2019’dan bu yana dünya sıralamasında 285 basamak yükseldiğini ve Türkiye'den sıralamaya giren 118 yükseköğretim kurumundan biri olduğunu belirterek Harran Üniversitesinin 64 üniversiteyi gerisinde bırakarak zirvede yer aldığını ifade etti. Rektör Çelik, URAP 2022-2023 dünya üniversite sıralama sonuçlarına göre ise Harran Üniversitesinin, sıralamaya giren Türkiye’deki toplam 118 üniversite arasında 54’üncü, 92 devlet üniversitesi arasında ise 44’üncü sırada yer aldığını söyleyerek bu büyük başarıda tüm öğretim elemanlarımızın önemli katkıları olduğunu belirtti
Yönetim anlayışlarında liyakat ve ehliyete büyük önem verdiklerini ifade eden Rektör Çelik, katılımcı ekip çalışması, hoşgörü, sevgi ve saygıyı esas alarak tüm üniversite mensuplarını kucaklamaya çalıştıklarını belirtti.   
Rektör Prof. Dr. Mehmet Sabri ÇELİK’in sunumundan sonra 2019-2022 dönemi Proje Ödül Töreni ve 30. Yıl Hizmet Ödül töreni düzenlendi.  2019-2022 dönemi Doçent ve Profesörlüğe atanan öğretim elemanlarının isimlerinin okunmasının ardından program, günün anlam ve önemi anısına toplu olarak fotoğraf çekimi ile son buldu.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.