banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Sanlıurfa Haber Balıklıgöl Uluslararası Robot Yarışması nedir? ABD Dış İşleri Bakanı John Kerry

Harran Üniversitesi’nin Akademisyenleri Endemik Fotoğraf Sergisi Açtılar


Harran Üniversitesi Biyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hasan Akan ve doktora öğrencisi Maruf Balos ile birlikte yapmış olduğu proje Mardin’e özgü çok sayıda geofit bitki koleksiyonundan oluşan bir fotoğraf sergisi Mardin’lilerin beğenisine sunuldu.

Fotoğraf sergisinin açılışa Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mahmut Demirtaş, Artuklu merkez ilçe Belediye Başkanı Abdülkadir Tutaşı, İl Kültür ve Turizm Müdürü Sabahattin Genç, İş adamı ve kanaat önderi Süleyman Çelik, Artuklu Üniversitesi'nden akademisyenler, öğrenciler ve   çok sayıda Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri katıldı. 

Doğup büyüdüğü topraklar olan Mardin'e bir vefa borcu olarak mütevazi bir fotoğraf sergisi açtığını belirten Prof. Dr. Hasan Akan “4 yıl boyunca danışmanlığımda yürütülen "Mardin geofit Florası" doktora tez çalışması kapsamında tespit ettiğimiz nadide ve endemik bitkilerden bir kısmını öğrencilerim Maruf Balos, Cahit Çeçen ve yerel mihmandarımız Musa Geçit ile birlikte Mardian Mall alişveriş merkezinde sergiledik.
Her yönüyle insanı büyüleyen Mardin'imizi bir de doğal güzellikleri ile tanıtmak istedik. Yakın zamanda bilim dünyasına tanıttığımız ve Mardin adını verdiğimiz yabani soğanları, bölgeye özgü yabani çiğdemleri, nergizleri, süsenleri, orkideler, laleleri ve sümbülleri sergiledik. Bu görkemli bitkilerimizin tanıtılması ve korunmasını arzu ettik. Çiçeklere yolculuk veya Botanik Turizmi son zamanlarda turistlerin ilgisini çekmektedir. Yakın gelecekte bu doğal güzelliklerimizin Ekoturizmde değerlendirilmesini de hedeflemekteyiz” diye konuştu.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.