banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Siverek Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Türkiye Şanlıurfaspor

Harran Üniversitesine yeni rektör yardımcısı atandı

Kısa bir süre önce rektör yardımcılığı görevinden istifa eden Prof. Dr. Tahir Güllüoğlu'nun yerine Harran Üniversitesi Veteriner Fakültesi dekanı Prof. Dr. Nihat DENEK atandı.

Atama ile ilgili üniversiteden herhangi bir açıklama yapılmazken, Prof. Dr. Nihat DENEK'in Üniversitenin resmi web sayfasında rektör yardımcısı olarak görevlendirildiği görüldü.

Prof. Dr. Nihat DENEK Kimdir?
Prof. Dr. Nihat DENEK 1971 Şanlıurfa doğumludur. İlk ve orta eğitimini Şanlıurfa’da tamamladıktan sonra 1995 yılında Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesinden Yüksek Lisans derecesi ile mezun olmuştur. Harran Üniversitesi Veteriner Fakültesinde 1996 yılında Araştırma Görevlisi olarak akademik hayatına başlamış, aynı yıl Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Hayvan Besleme ve Beslenme Hastalıkları Anabilim Dalında Doktora eğitimine başlamıştır. Doktora eğitimini 2001 yılında tamamlayarak, Harran Üniversitesi Veteriner Fakültesindeki görevine Dr. Olarak geri dönmüş, 2003 yılında Dr. Öğr. Üyesi olarak Harran Üniversitesi Veteriner Fakültesi Hayvan Besleme ve Beslenme Hastalıkları Anabilim Dalına atanmıştır. 2004-2005 yılları arasında Gemlik Askeri Veteriner Okulunda Yedek Subay olarak vatani görevini tamamlamıştır. Prof. Dr. Nihat DENEK 2006 yılında Doçent, 2012 yılında ise Profesör unvanı almıştır. 2010-2012 yılları arasında Harran Üniversitesi Suruç Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü, 2012-2015 yılları arasında Harran Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkez Müdürlüğü ve 2006-2016 yılları arasında da Fakülte Kurulu üyeliği, Fakülte Yönetim Kurulu üyeliği, Anabilim Dalı ve Bölüm Başkanlıları görevlerini sürdürmüştür. 2020 yılından bu yana Harran Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekanı olarak görevini sürdürmektedir. 

                Kaba yem, süt ve besi sığırı besleme alanlarında beş Doktora ve sekiz Yüksek Lisans öğrencisine danışmanlık yaparak mezun olmalarına katkı sağlamıştır. Tamamı hayvan besleme ve yemler konusunda olan Ulusal ve Uluslararası bilimsel dergilerde altmıştan fazla yayını bulunan Prof. Dr. Nihat DENEK’in TÜBİTAK, TAGEM ve BAP projeleri kapsamında yirmi beş projesi bulunmaktadır. 2009 yılında Japonya’da Süt sığırcılığı konusunda çalışmalarda bulunmuştur (JICA Destekli). Evli olup 3 çocuk babasıdır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.