banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Harran Üniversitesinden Kamuoyuna Açıklama

Son günlerde Harran Üniversitesi aleyhinde kampanya  yapan  ekipler  “FETÖ  firarisi Ahmet  Sait Yayla 15 temmuz darbesinden 3.5 ay sonra  Harran Üniversitesinden maaş almaya devam etmiş” şeklinde  yanlış  haberlere  dayanarak  Üniversitemizi  yıpratmak  istemektedirler.  Bazı haber sitelerinde yayınlanan ve Üniversitemiz personellerine ve ilgili makamlara   gönderilen videoda   Harran üniversitesi  FETÖ  ile mücadele etmedi algısı oluşturulmaya çalışılmıştır.  Ahmet Sait Yayla ile ilgili bilgilerin doğrusunu Kamuoyuna aktarmak zaruri olmuştur. 

Ahmet Sait Yayla 2014 yılında, Ramazan Taşaltın Rektör atanmadan bir yıl önce,  Harran Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji bölümüne profesör olarak atanmıştır. 

Ahmet Sait Yayla Kasım-2015 de, ABD de bir konferansa katılmak üzere Harran Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji bölümünden yolluksuz yevmiyesiz izin istemiş.  Bölüm başkanı Fen Edebiyat Fakültesi Yönetim Kurulu 1 haftalık izin vermiştir.  O tarihte Ahmet Sait Yayla’nın FETÖ ile olan bağlantısı tam olarak bilinmediği için Üniversitesi Yönetim Kurulu bu izni onaylamış ve Ahmet Sait Yayla ABD’ye gitmiştir. 

Ahmet Sait Yayla bir haftalık izni dolmadan hemen bir sağlık raporu göndermiş.  Sağlık raporuna göre Ahmet Sait Yayla uçakla dahi seyahat edemeyecek derecede hastadır.  Sağlık raporu New York konsolosluğu tarafından da onaylanmıştır.

Harran Universitesi yönetimi,   bu raporun geçerli olup olmadığını,  yetkili üst makamlara ve Dışişleri Bakanlığına sormuştur. Yetkili makamlar ve Dışişleri Bakanlığı "bu rapor kabul edilmesi gerekir" şeklinde cevap göndermiştir.  

Ahmet Sait Yayla Amerika’da katıldığı bir konferansta Türkiye aleyhine konuşmalar yapmıştır.  Harran Üniversitesi yönetimi bu konuşma kayıtları ile ilgili soruşturma başlatmış ve soruşturma sonucunda Ahmet Sait Yayla’nın terör faaliyetine destek verdiği gerekçesi ile 20 Haziran 2016 tarihinde Şanlıurfa Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmuştur.  Ayrıca soruşturma sonucu Ahmet Sait Yayla’nın ihracı gerektiği kanaati YÖK’e bildirilmiştir.  20 Temmuzda ilan edilen OHAL kapsamında Ahmet Sait Yayla açığa alınmış ve ihraç edilmiştir.  Ahmet Sait Yayla 15 Temmuz 2016’dan sonra üniversiteden her hangi bir maaş almamıştır.

Not: Üniversiteden bir personelin ihracı YÖK’ün yetkisindedir. 20 Temmuz 2016 da ilan edilen OHAL kanunundan önce FETO bağlantısı dolayısı ile bir kişinin ihraç edilmesi ancak savcılık tarafından verilen bir karar ile mümkün olabiliyordu.  İlgili videoyu hazırlayanlar bu bilgileri özellikle gizlemişler ve Harran üniversitesi FETÖ ye destek veriyor algısı oluşturmaya çalışmışlardır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.