banner2
Öne Çıkanlar karbonmonoksit Karbonmonoksit Zehirlenmesi Önlemleri Nelerdir HADER Başkanı Av Reşit Yaşar El Birliği Derneği Muhammed

ZİRAAT FAKÜLTESİNDE ÇİFTİÇİN SORUNU MASAYA YATIRILDI


Programa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Necip Özgökçe, Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Başkanı E. Sabri Ertekin, Ziraat Fakültesi Öğretim Üyeleri Prof.Dr. İrfan Özberk, Prof. Dr. Bekir Erol Ak, Prof. Dr. Abdullah Öktem, Doç Dr. Osman Çopur ve Çiftçi Temsilcisi İbrahim Uludağ konuşmacı olarak katıldılar.
Program öncesi Ziraat Fakültesinin tanıtımı ve faaliyetleri hakkında bilgi veren Dekan yardımcısı Yrd. Doç Dr. Ebru Sakar; “1978 yılında Dicle Üniversitesi’ne bağlı olarak kurulan Ziraat Fakültesi 1992 yılında Harran Üniversitesi bünyesine dahil edilmiştir. O tarihten bu yana, Fakültemiz Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde öncü görevi üstlenmiş olup, bu görevini günümüzde de halen devam ettirmektedir. Kuruluşundan bu yana, bölgenin tarımsal sorunlarının çözümüne ve mesleki eğitime büyük katkı sağlaması yanında birçok tarımsal konuda uzmanlar yetiştirmiştir. Dinamik ve genç bir akademik kadroya sahip olan fakültemiz, bölge ile birlikte ülkenin tarımsal sorunlarına çözüm getirme konusunda önemli katkılar sağlamaktadır” dedi.
Programda Gıda Tarım ve Hayvancılık İl müdürü Necip Özgökçe, pamuk, arpa, buğday, fıstık gibi tarım ürünleri hakkında bilgi verdi.

Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Başkanı Sabri Ertekin ise Türkiye’de sulanabilir tarım alanlarının yüzde 11’inin Şanlıurfa’da olduğunu belirtti. Ertekin; Tarım Şanlıurfa için hayati öneme sahip. Memleketimizde damlama sulama sisteminin yaygınlaşması lazım. Toprak yapımız buna uygundur” diye konuştu.
Yaklaşık bir buçuk saat süren programda konuşmacılar tarımın Şanlıurfa ekonomisine katkısını enine boyuna tartıştılar.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.