banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa karbonmonoksit Balıklıgöl Tomas Wiesner

Harran Üniversitesi Senatosu Viranşehir’de


İlçe Kaymakamı Muhammed Lütfi Kotan’ı makamında ziyaret eden Harran Üniversitesi Senato üyeleri Viranşehir’de yapılan Sağlık Yüksekokulu hakkında ilçe kaymakamından bilgi aldılar.
Kaymakam Kotan Sağlık Yüksekokulunun Viranşehir’de açılması için gösterdiği üstün çalışmalardan dolayı Rektör Prof. Dr. İbrahim Halil Mutlu’ya plaket takdim etti.
Kaymakamlık ziyaretinin ardından Senato üyeleri, İlçe Kaymakamı Muhammed Lütfi Kotan ve diğer kurum amirleri ile ilçeye bağlı bir otelde yemekli toplantıya katıldılar.
Düzenlenen toplantıya Viranşehir Kaymakamı Muhammed Lütfi Kotan, Rektör Prof.Dr. İbrahim Halil Mutlu, Viranşehir Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof.Dr. Halit Oğuz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Sağır, İlçe Emniyet Müdürü Fahri Vardal ve Senato üyeleri katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Viranşehir İlçe Kaymakamı Muhammed Lütfi Kotan, “ İlçemiz Şanlıurfa’nın 2. büyük ilçesi. Gelişme potansiyeli oldukça fazla. Sürekli büyüyen ve kendi kabuğunu kırmaya çalışan güzel bir ilçemizdir.”dedi.
İlçede birçok sektörde önemli adımların atıldığını ifade eden İlçe Kaymakamı Kotan, bu adımlarda Harran Üniversitenin olmaması düşünülemez. Rektörümüzün Viranşehir’e karşı olumlu bir yaklaşımı var, ilçemiz ile ilgili olan bütün taleplerimize çok sıcak bir şekilde karşılık veriyor. İlçedeki yeni bina için büyük katkıları oldu, bunun için kendilerine çok teşekkür ediyoruz.” ifadesini kullandı.
Prof.Dr. İbrahim Halil Mutlu ise, Viranşehir’de olmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu ifade ederek, ilçeye, Meslek Yüksekokulu ile birlikte Sağlık Yüksekokulunun temelini görmek için geldik diyen Mutlu, “Viranşehir Meslek Yüksek Okulu temelleri atılıyor, yakın bir zamanda Viranşehir Sağlık Meslek Yüksek Okulu’nun da temelleri atılacak. Böylelikle Milli Eğitim’in binalarında faaliyet gösteren eğitim kurumlarımız kendi binalarına geçecekler. Viranşehir’de bu yüksekokulunun ardından alt yapıyı tamamladıktan sonra bir fakülte kazandırmaya çalışacağız. Yurt sorunu için ise Kredi Yurtlar Genel Müdürlüğü nezdinde girişimlerimiz var.” şeklinde konuştu.
Toplantının ardından İlçe Kaymakamı ve  Senato üyeleri 4 yıllık Sağlık Yüksekokulunun temelini inceledi. Heyet yaptıkları incelemenin ardından Viranşehir’den ayrıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.