banner2
Öne Çıkanlar Urfa Sanlıurfa Urfa Haber Sanlıurfa Haberleri Gaziantep

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığından Demirtaş'a Şok!

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında yeni bir soruşturma başlattı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, dün Diyarbakır'da yaptığı açıklamalar nedeniyle HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında soruşturma başlattı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, dün yaptığı açıklamalarda halkı Sur'a yürümeye çağırdığı için Demirtaş hakkında soruşturma başlattı.

ÇARŞAMBA EYLEMİNE ÇAĞIRMIŞTI


Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığının soruşturma başlattığı açıklamada HDP lideri Selahattin Demirtaş şunları söylemişti: "Operasyon yapılırken, onlarca, yüzlerce güvenlik görevlisi ve sivil yaşamını yitirecek. Dolayısıyla savaşın ve çatışmanın acı sonuçlarının faturası hepimize çıkmaya devam edecektir. Bizler olup biteni izleyecek değiliz. Diyarbakır ve Kürt halkı buna rıza göstermiyor. Abluka kalkmalı, artık bu çatışmalar, ölümler durmalıdır. Ne bir güvenlik görevlisi, ne bir kadın, çocuğun ne de bir gencin ölümüne artık rıza gösteremeyiz. Bütün halkımız ile birlikte bu duruma müdahale edeceğiz. 3 aydır şehrin ortasında gözümüzün önünde ve burnumuzun dibinde tank, top atışlarıyla bir savaş yürütülmesini olağan bir durum olarak görmüyoruz. Diyarbakır halkı, Sur'daki ablukanın tümden kalkması için ayakta olmalıdır. Çarşamba günü saat 16:00'da herkes bulunduğu mahallelerden Sur'a doğru yürümelidir. Bu Anayasa'nın halkımıza tanıdığı demokratik bir haktır. Tek bir insanın canına, malına zarar vermeden demokratik hakkımızı kullanacağız. Halkımız çarşamba gününe kadar kendini örgütlemeli hazırlık yapmalıdır. Halkımız ısrarlı ve kararlı olmalıdır. Asla abluka kaldırılmayana kadar geri dönmeyeceğiz."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.