banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Balıklıgöl Sanlıurfa Haber Urfa Haber Uluslararası Robot Yarışması nedir?

Konuklu Mahallesine yeni yollar yapılıyor

Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol,  beraberinde Başkan Yardımcıları Mehmet Selim Polatkan ve Osman Uludağ, Belediye Meclis Üyesi Abdulkadir Altundağ ve birim müdürleriyle birlikte Konuklu kırsal Mahallesi’ni ziyaret etti. Burada mahalle sakinleriyle görüşen Başkan Fevzi Demirkol, imara açılmış ve henüz yapılaşmanın olmadığı bölgedeki yol açma çalışmalarını denetledi. Başkan Demirkol, çalışmalar hakkında Fen İşleri Müdürü Mehmet Aslan’dan bilgi aldı.

“VATANDAŞLARIMIZIN ÇAMURA BASMAMASINI HEDEFLİYORUZ”

Çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Fevzi Demirkol, yeni yerleşim alanlarda vatandaşların çamura basmadan evlerine gitmelerini hedeflediklerini söyledi. Konuklu Mahallesi’nin daha önceden belde olduğunu ve büyükşehir yasasıyla birlikte mahalleye dönüşen Konuklu’ya Haliliye Belediyesi’nin hizmet götürdüğünü hatırlatan Başkan Demirkol, şunları söyledi:
“Daha önce belde belediyesi olan Konuklu, büyükşehir belediyesiyle birlikte mahalleye dönüştü. Şuanda hizmetleri Haliliye Belediyesi olarak biz yürütmekteyiz. Konuklu’nun daha önceki yerleşim alanında, geçmiş günlerimizde stabilize yol çalışması, içme suyu şebekesi olan yerlerde ise kilitli parke taşı çalışması yaptık. Yeni imara açılmış bölgelerde, henüz yapılaşma başlamadan öncesinde Haliliye Belediyesi olarak yol çalışmalarımızı yapıyoruz. Orada çalışan işverenlerimizin ve daha sonrasında taşınacak olan apartman sakinlerinin çamura basamadan evlerine gitmesini hedefliyoruz. Bu amaçla çalışmalarımız devam etmektedir.”

BAŞKAN DEMİRKOL, STABİLİZE YOL YAPIM ÇALIŞMALARINI DENETLEDİ

Başkan Fevzi Demirkol, yol açma çalışmalarını inceledikten sonra Konuklu Mahallesi’ndeki stabilize yol yapım çalışmalarını da denetledi. İlgililerden bilgi alan Başkan Demirkol, çalışmaların kırmızı kot uygulaması dikkate alınarak yapıldığını söyledi. Başkan Demirkol, stabilize yol çalışmalarıyla ilgili şunları söyledi:
“Konuklu Mahallemizde stabilize yol çalışmamız devam ediyor. Yeni imara açılan alanlarda çalışmalarımız devam etmektedir. İlk olarak kırmızı kot bulunduktan sonra 70 santimetre kazı yapılmakta ve daha sonrasında stabilize malzemeyle dolgu yapılmaktadır. Bu yeni imara açılmış bölgelerimizde müteahhitlerimizin kolay çalışması ve daha sonrasında vatandaşlarımızın evlerine, okullarına ve işyerlerine rahatlıkla ulaşmaları için stabilize yol çalışmamız devam edecek.”

Başkan Fevzi Demirkol, incelemelerinin ardından beraberindekilerle birlikte mahalleden ayrıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.