banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Gaziantep Haliliye Belediyesi Akçakale

20. Günde Urfalılar Rabia Meydanını doldurdu

 

Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde gerçekleşen milli irade ve demokrasi nöbetinin 20’nci gecesinde meydanlarda olan Başkan Fevzi Demirkol, vatandaşlarla bir araya geldi. Alanı dolduranlar ile görüşen Başkan Demirkol, daha sonra sahneye çıkarak binlere seslendi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın siyasetinden rahatsız olan bir grubun darbe teşebbüsünde bulunduğunu vurgulayan Başkan Demirkol, şunları söyledi:
“Kadın, erkek, yaşlı, genç, çocuk her yaştan ve her kesimden bu meydanı 15 Temmuz’dan itibaren dolduran sizlere selam olsun. Cumhurbaşkanımız, liderimiz, Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın uyguladığı politikalar, siyasetler bunları rahatsız etti. Bunları rahatsız ettiği için bir darbe teşebbüsünde bulundular. 15 Temmuz akşamı FETÖ denilen örgüt ve bunun beynelmilel destekçileri bir darbe teşebbüsünde bulundular. Sizler o noktada, halkımızın milli iradesine, demokrasisine, meclisine, milletine, vatanına, devletine, bayrağına kasteden bu darbeye şunu söylediniz; ‘tükürün millete alçakça vuran darbecilere’ diyerek meydanlara çıktınız. Yine; ‘mefkûremiz göklerde yüzen al sancak, Allah’ın huzurunda eğiliriz biz ancak’ diyerek bu meydanları doldurdunuz.”

Direniş sırasında şehit düşenlere de Allah’tan rahmet dileyen Başkan Fevzi Demirkol, konuşmasını şöyle tamamladı:
“Bu meydanlardaki gençlerimiz, kadınlarımız kundaktaki bebekleriyle geldi ve 246 şehit verdi. Bu 246 şehitten Şanlıurfa’da nasibini aldı. O şehitlerimize Cenab-ı Hakk’tan rahmet diliyoruz. O şehitlerimize şunu söylüyoruz; ‘emanetiniz, emanetimizdir, ne için öldüyseniz ömrümüz boyunca unutmayacağız.’ Bu meydanlarda ikinci bir talimat gelmezse direnişimiz pazar gününe kadar devam edecek.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.