banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Taşlıdere Belediye trafik kazası Aşağı Yazıcı

Halfetililer Demokrasi Nöbetini Sürdürüyor

Büyükşehir Belediyesi, Milli İrade ve Demokrasi Nöbetinin 19'uncu gününde bu kez Halfeti'de buluşma düzenledi. Halfeti Kaymakamlığı bahçesinde düzenlenen buluşmaya Halfetililer yoğun ilgi gösterdi. 

Programa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Süleyman Elgün, Halfeti Kaymakamı Mutlu Köksal, İl Müftüsü İhsan Açık, Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Muzaffer Kurt, AK parti Halfeti İlçe Başkanı Muzaffer Acar ve çok sayıda Halfetili katıldı.
Programda ilk olarak 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olan vatandaşlar için mevlit okutuldu. Alanı dolduran çok sayıda Halfetilinin dualarla eşlik ettiği mevlidin ardından vatandaşlara tatlı ikramı yapıldı.

BAŞKAN ÇİFTÇİ, "HALKIMIZ DARBECİLERE 'DUR' DEDİ"

Programda daha sonra bir konuşma yaparak Halfetilileri selamlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Türkiye halkının 15 Temmuz gecesi gösterdiği direnişin tüm dünyaya örnek olduğunu söyledi.
Başkan Çiftçi, "Milli İrade ve Demokrasi Nöbetinin 19'uncu günündeyiz. 19 gün boyunca çok şey konuşuldu. Ama şu hiç bir zaman göz ardı edilemez ki halkımız bu darbecilere karşı müthiş bir birlik ve beraberlik içerisinde hiçbir hesap yapmadan tamamen kendi öz iradesiyle tüm bu yaşananlara 'dur' dedi. Ülkenin bir belayla karşı karşıya kaldığı gördü ve canı pahasına tankların önüne kendini attı. Onun içindir ki biz bu halkın hizmetkarları olarak bu millete ne kadar hizmet etsek azdır. Halkımız her şeyin en iyisine en güzeline layıktır.
Millet olarak şehit verdik. Güzel bir amaç uğruna şehitlerimiz o şahadeti tattı. Ölüm Allah'ın emri. Bir gün herkes ölümü tadacaktır. Ama şerefli, onurlu, bayrağını dalgalandırmak için, bu toprakları parçalamamak adına, bu toprakları hain, plancı, iradesini teslim eden hainlere bırakmadıkları için Allah razı olsun diyorum" diye konuştu.

Buluşmada Halfeti Kaymakamı Mutlu Köksal da, milletin benliğini göstererek büyük bir destana imza attığını söyledi. Kaymakam Köksal, "Bu üniformalı teröristlerin, FETÖ belasının başımıza sarmaya çalıştığı bu iğrençliği maalesef yaşadık. Ama milletimizin bu dik duruşu ile bu belayı bertaraf ettik" dedi.

Daha sonra sahneye gelerek bir konuşma yapan AK Parti İl Başkan Yardımcısı Süleyman Elgün ise "Demokrasi nöbetimizin 19'uncu günün yaşıyoruz. İlk günden itibaren Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın meydanlara çıkın çağrısının ardından alanları doldurduk ve terk etmiyoruz. Ülkemizi, çocuklarımızın geleceklerini ve onurumuzu savunmak için meydanlardayız" şeklinde konuştu.

Programa katılan Şanlıurfa İl Müftüsü İhsan Açık da bir konuşma yaparak 15 Temmuz gecesi şehitlik mertebesine ulaşan vatandaşlara duaların eksik edilmemesi gerektiğini söyledi.

Program diğer katılımcıların konuşmaları ile sürerken, gecenin ilerleyen saatlerinde Recep Aslan İlahi dinletisi sahne aldı.

RABİA MEYDANI YİNE AYNI YOĞUNLUĞUNU YAŞADI

Halfeti'de coşkulu kalabalık sabahın ilk saatlerine kadar Demokrasi Nöbetini sürdürürken, kent merkezindeki buluşma ise yine Rabia Meydanı'nda on binlerce vatandaşın katılımı ile devam etti. Karaköprü Belediyesi organizasyonunda düzenlenen programda Hatay Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı ve Tasavvuf Müziği grubu sahne aldı. Rabia Meydanındaki programın ardından vatandaşlar sabahın ilk ışıklarına kadar alanları terk etmedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.