banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl Suruç MHP ABD

Halfeti 3. Koku Festivalinde Mezopotamya sümbülü ve meşe ağacı tanıtıldı

Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesinde bu yıl 3’üncüsü düzenlenen “Koku Festivali” iki günlük etkinlikler ile gerçekleştirildi. Eski Halfeti kırsalında organizasyonun son gününde koku yürüyüşü kapsamında ‘Mezopotamya sümbülü’ ve ‘meşe ağacı’ tanıtıldı.

Koku yürüyüşünde Prof. Dr. Hasan Akan, katılımcılara Halfetinin nadide güzelliklerini analattı. Etkinlik ile ilgili bilgi veren Prof. Dr. Akan şunları belirtti; "Şanlıurfa'mızın şirin ilçesi Halfeti'de 3.koku festivali doğa yürüyüşünde her adımda kokulu bitkilerimizi, baharın müjdecisi çiçeklerimizi ve çok daha önemlisi tüm dünyada yalnızca Şanlıurfa'mızda yetişen endemik Mezopotamya Sümbülümüzü yerinde tanıttık. Türkiye'nin dört bir tarafından gelen ziyaretçilere bölgemizin nadide güzelliklerini anlattık" dedi.

Halfeti Kaymakamı Selami Korkutata da koku festivalinin her geçen yıl daha da geliştiğini ifade ederek pandemiye rağmen bu imkanların oluşturulmasında emeği geçenleri kutladı.

Etkinlik kapsamında bir açıklama yapan Halfeti Belediye Başkanı Şeref Albayrak, “Bu yıl festivalin 3’üncüsünü düzenliyoruz. Festival kapsamında 4 kilometre yürüyerek Mezopotamya sümbülünün yetiştiği alana geldik. Bu tür sadece Eski Halfeti’de yetişiyor. Halfeti ilçemiz hem Karagülü ile hem de Mezopotamya Sümbülü ile anılan bir ilçedir. Ben bu festivalde emeği geçenlere teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Festival ile hem Halfeti turizmine hem de ilçede yetişen Karagül ve Mezopotamya sümbülüne dikkat çekilmesi ve tanıtımına katkı sunulması hedefleniyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.