banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Taşlıdere Belediye trafik kazası Aşağı Yazıcı

Haleblibahçe'deki o evler yıkılıyor

Şanlıurfa Belediyesi’nin, 2007 yılında Haleplibahçe semtinde gerçekleştirdiği istimlâk çalışmaları sonucunda; çevrede bulunan 530 metrekareden oluşan 4 dükkân ve bazı evlerin sahipleri ile anlaşma sağlanamadığından dolayı yıkılamamıştı.

Bu malların sahibi olan Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Mehmet Altun ve kardeşleri, Belediye’nin 2007 yılında önerdiği 600 Bin TL’yi az buldu. 2009 yılında yine belediye tarafından ev ve işyerlerine 800 bin TL. değer biçildi. Bu rakamı da az bulan Altun ailesi  konuyu yargıya taşımışlardı. Bir süre önce Mahkeme de kararını verdi ve istimlâk edilmesi planlanan bu dükkân ile evlerin fiyatını 1 Milyon 220 Bin 236 TL olarak belirledi.

Ancak Altun Ailesi, mahkeme tarafından belirlenen bu fiyatı da az bularak kabul etmedi.

 

Devreye Belediye Başkan Yardımcıları girdi

Bu arada mahkeme kararını az bulan bazı aile hissedarları, olayı bir üst mahkeme taşımak istediler. Ancak araya giren Belediye Başkan yardımcıları, mahkemenin verdiği fiyatı 1 Milyon 250 Bin TL’ye yükselterek bu hissedarları ikna ettiler. Belediyenin, ayrıca konuyla ilgili olarak Altun Ailesinin 35 Bin TL avukatlık masrafını da üstlendiği öğrenildi.

Söz konusu yer, önümüzdeki günlerde Hilton Oteli’nin yan tarafında bulunan kötü görüntü teşkil eden ev ve işyerleri böylelikle yıkılmış olacak.

ABBAS BENGİSU / Sembol

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.