banner2
Öne Çıkanlar teog news Strandberg futbolcu Mateus Cardoso Lemos Martins Trendyol 1. Lig

Hakkari'de terör saldırısı 26 şehit
12.52 Başbakan Erdoğan'ın terör saldırısı ve toplantı ile ilgili açıklama yapması bekleniyor.
12.50 Başbakanlık'taki olağanüstü terör toplantısı sona erdi.
12.35 Hakkari ve bölgesinde gerçekleştirilen operasyonlarda 15 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi.
12.30-Terörislerce saldırı yapılan bölgeler Çukurca İlçe Jandarma Komutanlığı  Çukurca Asayiş Bölük Komutanlığı  Gazitepe Jandarma Sınır Komutanlığı Barakndi Jandarma birliği 2. Motorize bölük komutanlığı, Çukurca Emniyet birimleri
Teröristler Çukurca'da  Çevik Kuvvet birimlerine de saldırı düzenledi ancak çevik kuvvetin anında cevap vermesi üzerine saldırganlar geri püskürtüldü.
11.15 Başbakanlık'taki terör zirvesine Org. Bekir Kalyoncu ile birlikte üst düzey bazı komutanlar katıldı. İçişleri Bakanı İdris naim Şahin ve Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'ın Başbakanlık'taki zirveden sonra bölgeye gideceği belirtiliyor.
10.55. Reuters Türk komandolarının Kuzey Irak sınırından 3-4 kilometre içeri girdiğini duyurdu.
10.45- İçişleri Bakanlığı Çukurca'daki saldırıda şehit sayısının 26, yaralı asker sayısının 22 olduğunu teyid etti.
10.35 Çukurca'daki şehit sayısının 26'ya çıktığı açıklandı. Yaralı sayısının da 22 askerin de yaralı olduğu belirtiliyor.
10.30 Başbakanlık'taki toplantıya bakanların ardından askeri yetkililer de katılıyor. Üst düzey komutanlar Başbakanlık'a geliyor.
10.15 Başbakanlık'ta terör zirvesi yapılıyor. Toplantıya, Başbakan Erdoğan, Milli Savunma, İçişleri ve Dışişleri bakanları ile birlikte Başbakan Yardımcıları Beşir Atalay, Bekir Bozdağ katıldı.
10.12 Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, bugün Sırbistan'a yapmayı planladığı çalışma ziyaretini iptal etti.
Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Davutoğlu, Sırbistan Dışişleri Bakanı Vuk Jeremiç'in daveti üzerine bugün Belgrad'a yapmayı planladığı çalışma ziyaretini, terör saldırıları nedeniyle iptal etti.
10.07 Meclis Başkanı Cemil Çiçek şehit düzenlediği basın toplantısında acımız ne kadar büyük olursa olsun yolumuzdan dönmeyeceğiz. Belki de bu saldırıları bizi yolumuzdan çevirmek için yapıyorlar. Ama onları oyununa gelmeyeceğiez.
10.05. Reuters Türk komandosunun Kuzey Irak'a girdiğini duyurdu.
10.00 Başbakanlık'ta terör zirvesi yapılacağı duyuruldu.
09. 55 Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Kazakistan gezisi iptal edildi.
09.45 Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç  Makedonya ziyaretini yarıda keserek Türkiye'ye dönüyor.
09.50 Cumhurbaşkanı Gül, Askerlerimize Allahtan rahmet diliyorum, ailelerine başsağlığı diliyorum. Bize bu acıyı çektirenler misliyle acıyı çekeceklerdir. Bu saldırıların intikamı çok büyük olacaktır ve misli ile intikamları alacaklardır.
Bunlara yataklık edenlerde  bunlarla at koşturanlar da neticelerine katlanmaları gerekir.
Teröre karşı asla taviz vermeden sonuna kadar mücadele etmek hem devletin hem miletin kararıdır.
09.45 İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ve Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz  konuyu değerlendirmek için toplantı yapıyor.
09.30 Genelkurmay Başkanı Org. Necdet Özel ve kuvvet komutanlarının bölgeye haberet ettiği belirtiliyor.

ÇATIŞMA BÖLGESİNDEN İLK GÖRÜNTÜLER

GECE 01.30'DA SALDIRI
Hakkâri’nin Çukurca ilçesinde teröristler, gece saatlerinde çok sayıda noktaya silahlı saldırı gerçekleştirdi. Çatışmalarda 24 güvenlik görevlisinin şehit düştüğü belirtilirken, 18 kişinin de yaralı olduğu öğrenildi.

PKK’lı terörist grubu dün gece saat 01.00 sıralarında Çukurca’da güvenlik güçlerinin bulunduğu binaları uzun namlulu silahlarla yoğun ateş altına aldı. Gerçekleştirilen saldırıların bilançosu sabah saatlerinde ortaya çıkmaya başladı.
Gece saatlerinde başlayan saldırılarda polis ya da asker olduğu belirtilmeksizin 24 güvenlik görevlisinin şehit olduğu ifade edilirken, 18 kişinin de yaralı olduğu aktarıldı.
Bu arada, Hakkâri’de polis telsizlerinden tüm polislerin çelik yelek giymeleri ve tam teçhizatlı olmaları talimatı verilirken, Çukurca’daki çatışmaya destek için de hazır durumda beklemeleri istendi.

Hakkâri Valisi Muammer Türker, saldırının eş zamanlı gerçekleştirildiğini söyledi. Saldırının polis ve askeri güvenlik noktalarına aynı anda yapıldığını açıkladı. Rotahaber.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.