banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Harran Üniversitesi Urfa Haber haber

Son Dakika! hava harekatında 20 PKK’li öldürüldü

Genelkurmay Başkanlığı, Hakkâri’nin Şemdinli ilçe kırsalında düzenlenen hava harekatı sonucunda 20 PKK’linin öldürüldüğünü açıkladı.


Genelkurmay Başkanlığı,  resmi internet sitesinde önemli yurt içi olaylara ilişkin bilgi verdi. Buna göre, Şemdinli kırsalında, 03 Haziran 2016 tarihinde düzenlenen hava harekâtı sonucunda, 20 PKK’li öldürüldü.

Ayrıca, Irak kuzeyi Gara Bölgesi ve Diyarbakır’ın Lice ilçe kırsalında, PKK’lilerce kullanıldığı tespit edilen silah mevzi, sığınak, barınak ve mağaralar, yapılan hava harekâtı ile imha edildiği bildirildi.

Şırnak’ta 3 PKK’li cesedi bulundu

Şırnak’ta devam eden ayrıntılı arama faaliyetleri hakkında ise şu bilgilere yer verildi: “Daha önceden etkisiz hale getirilen üç bölücü terör örgütü mensubu teröristin cesedi bulunmuş. Bir Kaleşnikof piyade tüfeği, üç şarjörü ve 120 fişeği, 2.575 Biksi makineli tüfek fişeği, el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan muhtelif patlayıcı madde ve malzeme (50 küçük tüp, 50 kg amonyum nitrat, 300 m kablo, 16 metal boru, üç düdüklü tencere), çok miktarda tıbbi malzeme ve örgütsel doküman ele geçirilmiş, 8 adet el yapımı patlayıcı imha edilmiştir. (Operasyonda, toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı 1552’dir.)”

Hakkari’deki operasyonda 7 PKK’li öldürüldü

Hakkâri’nin Şemdinli ilçesinde hava harekatından ayrı olarak düzenlenen operasyonda ise 7 PKK’linin öldürüldüğü belirtilen açıklamada, 2 Dragunov keskin nişancı tüfeği , bir Biksi makineli tüfek ve 500 fişeği, bir RPG-7 roketatar ve dört mühimmatı, 2 Kaleşnikof piyade tüfeği, 200 Doçka uçaksavar fişeği, 4 adet el yapımı patlayıcı düzeneği, bir araç telsizi ve muhtelif yaşam malzemesi ele geçirildiği belirtildi.

Elazığ’ın Arıcak ilçesinde, karayoluna önceden yerleştirildiği tespit edilen iki mutfak tüpü içerisine yerleştirilmiş patlayıcı madde ve telsiz komutalı ateşleme düzeneği bulunarak imha edildiği kaydedildi. (İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.