banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa karbonmonoksit Balıklıgöl Tomas Wiesner

Hadidiler derneğinde konuşan Güvenç; Milletin yüzü gülüyor VİDEO

Hadidiler Derneğini ziyaretinde; AK Parti Yönetim Kurulu ve Belediye Meclis üyesi Yusuf Mert, AK Parti kurucu üyelerinden Ö.Faruk Baykuş, Akçakale ilçe yönetiminden Aziz Suntay, Ceylanpınar ilçe yönetiminden Ahmet Usal, Hüseyin Kurtboğan, Viranşehir Anıt Köyü Muhtarı Hıdır Karakurt, Yusufkuyu Köyü Muhtarı Mehmet Uşaklı, İl Genel Meclisi adaylarından Eyyüp Öztürk ve çok sayıda aşiret üyesi ve mahalle muhtarları hazır bulundular


2002’den beri AK Parti ile yürüyoruz
Dernek Başkanı adına konuşan Sait Koyuncu; “Biz Hadidi aşireti olarak 2002’den beri AK Parti ile yürüyoruz ve destekliyoruz. Son günlerde ülkemiz üzerinde oynanan oyunları da, görüyoruz, farkındayız. Şanlıurfa merkezi, Ceylanpınar, Viranşehir, Siverek, Harran, Akçakale, Suruç ilçelerimizde yaşayan Hadidiler olarak AK yoldan şaşmayacağız. Şehrimizin emini, Valiliği döneminde de herkesin yanında olan Şanlıurfa Belediye Başkan adayımız Sayın Celalettin Güvenç’in şehrimize en iyi hizmeti yapacağından eminiz” dedi.
Koyuncu, “Milletvekilimiz Zeynep Karahan Uslu, parti yöneticileri, STK Başkanları, Muhtarlar, Şanlıurfa Merkez ve köyleri, Viranşehir, Siverek, Akçakale, Harran, Suruç'tan gelen Hadidi Aşiretine mensup büyüklerimiz ve çok kıymetli dost ve arkadaşlarla Başkanımızı ve bütün Yöneticilerimizi misafir ettik. Emeği geçen herkese müteşekkiriz” diye konuştu.


Arzumuz bu mazlum milletin yüzünün gülmesidir
AK Parti Şanlıurfa Büyük Şehir Belediye Başkan adayı Celalettin Güvenç ise; “Bakın işte biz buyuz. Seydalar burda, Halep Müftümüz burda tanıyor musunuz? Urfa’mızın misafiri. Emin olun onların duasıyla paramız bereketleniyor, musibetleri atlatıyoruz. Ona da hoş geldin diyorum, Allah razı olsun. Suriye’den başka misafirlerimiz de var ehlenvesehlen. İnşallah Suriye’deki zulümde bir an önce biter. İnşaallah hürriyet gelir, demokrasi gelir Suriye’ye. Mazlum kardeşlerimiz kurtulurlar bu vahşetten. Bütün kalbimizle dua ediyoruz. Yeni bir seçim çalışmasına Türkiye çıktı, Urfa çıktı. Kutlu bir yolculuk, halkımızın iradesine başvuracağız. Halkımızın reyine başvuracağız. Neyi nasıl yapalım, kimlerle yapalım diyeceğiz.İnşaallah Türkiye’de, Urfa’da sizin ak oylarınızla güzel adaylar yönetime gelir. Daha iyi bir Urfa için, daha iyi bir Viranşehir için, Ceylanpınar için, daha yaşanabilir kent için görev alacağız. Bütün arzumuz, temennimiz, bu mazlum milletin yüzünün gülmesidir. Bütün arzumuz aramızda olan kırgınlıkların, fitnelerin, fesatların kavgaların, gürültülerin bitirilip artık bu coğrafyada eşit olarak kardeşlik içinde yaşamamızdır. Bütün dünya milletlerinin yaptığı gibi artık bizimde ekonomiyi, tarımı, eğitimi, sağlığı, çocuklarımızın geleceğini konuşmalıyız” dedi.



Bu coğrafyada yaşayan herkes bizim insanımızdır
Kavga gürültülerle bizlere çok uzun seneler kaybettirdiklerini belirten Güvenç,“Bu Başbakan, Allah ömrünü uzun etsin, 12 senedir oyunuza sahip çıktı, namus bildi emanetinizi, milletin parası için eğilmedi, bükülmedi, diklenmedi ama dik durdu.Emin olunki dünya çapında çok rahatsız oluyorlar. Çünkü dünyaya şunu gösterdi Tayyip Erdoğan. Müslümanlar akıllıdır. İradelerine sahip çıkarlar, demokratik bir nizam kurarlar. Ekonomiden, sanayiden, eğitimden anlarlar. İzin verilirse, karışılmazsa kendi kendini yönetir, dünya devi bir devlet oluruz. O devlet bu gün Allah’ın izniyle Suriye içinde, Irak için de, Mısır içinde modeldir. 15 - 20 yıldır, ‘Bunlar birşeyden anlamaz, birbirlerini yemekten başka şey yapmazlar’ dedikleri bu millet Tayyip Erdoğan önderliğinde ‘Hayır’ demiştir, isyan etmiştir, kendi kaderine sahip çıkmıştır. Dikkat ederseniz o günden bu güne memleketteki karamsarlık havası dalga dalga yerini terk edip barış, kardeşlik, şefkat ve merhamet havasına bürünmüştür. Allah’a şükür 12 sene önce ağıza alınamayan bir sürü sorun bugün gündemden çıkmıştır. Ülkemizin Cumhurbaşkanı, Başbakanı bu coğrafyada yaşayan herkesin bizim insanımız olduğunu söyleyebilmektedir. Ötekileştirmeyi, ayrıyı-gayrıyı bitirmiştir. Diyarbakır ne ise Manisa o olacaktır demiştir. Urfa ne ise, Trabzon o olacaktır demiştir. Viranşehir ne ise, Tarsus o olacak demiştir. Aynı şekilde heryere aynı yatırımları, aynı hizmetleri götürmüş, milletimizin yaralı gönüllerini tedavi etmiş ve onların gönlünde taht kurmuştur. Allah yolumuzu açık etsin” diye konuştu.



Bizim nesillerin çektiği sıkıntıları çocuklarımız çekmeyecek
“Herşey bitmedi” diyen Celalettin Güvenç sözlerine şöyle devam etti;
“2002’de 2 bin dolar olan milli gelirimizi ancak 10 bin dolara çıkarabildik. Bugün Almanya’nın milli geliri 50 bin dolardır. Norveç’in ki 100 bin dolardır. Eğer istikrarı korur, inançla çalışmaya devam edersek, eğer gönülleri, gençlerimizi kazanırsak, bu topraklarda tekrar silah patlamasını önlersek, milletin parasını çarçur etmeyip millete harcamaya devam edersek emin olur 2023 hedefini çok daha önce yakalarız. Artık pasaportumuz dünyanın her yerinde çok daha sayılır olacak. Bizim nesillerin çektiği sıkıntıları çocuklarımız çekmeyecek. Urfa 80 kişilik sınıflarıyla, kan davalarıyla, çamur yollu köyleriyle gündeme gelmeyecek. Bu yeni dönemde Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Türkiye’nin 7. Büyük ilinin tamanını yönetecek. Seçeceğiniz meclis üyeleri birer Milletvekili hükmündedir. Onun için en liyakatlı, en samimi, en çok oy alacak adayları belirlemek için partimiz gece gündüz çalışıyor. Geç kalmış değiliz. Türkiye’de hizmet kervanı yarıda kesilsin diye oylarımızı bölmek için değişik yerlerde değişik adaylar gösteriyorlar. Bunlar çalışamasın, bunlar bu milletin yüzünü güldürmesin istiyorlar. Aynı şeyi Urfa’da da yapacaklar. Meclisteki çoğunluğu elimizden almak isteyecekler. Birtek oyun önemi çok büyük, sizlerden rica ediyorum; güçlü bir meclis rahat çalışmamızı sağlayacak, önümüzü açacaktır. Mutlak surette mecliste çoğunluğu sağlamamız lazım ki, rahat plan yapalım, rahat bütçe yapalım, rahat çalışalım. Bizim üzerimizde milletin vebali var. Onların üzerinde bir şey yok, onlar bozmak, yıkmak, engellemek istiyor. İşte bu millet bir kere daha ‘Dur seni sandığa gömüyorum’ diyecek. Büyükşehir Belediye başkanı şehrin her sorununu kucaklayacak. Ulaşım sorunu, konut sorunu, kentsel dönüşüm. Bu şehirde dairelerin, kiraların fiyatını görüyorsunuz. Bütün bunları büyükşehirde değiştireceğiz. Yeni imar alanlarıyla, yeni alternatif yollarla halkımızı rahatlatıp büyük Urfa’yı kuracağız”.
Güvenç’in konuşmaları, zaman zaman, “Urfa seninle gurur duyuyor” ve Başbakanın isminin geçtiği yerlerde de, “Dik dur eğilme, Türkiye seninle” sloganları ile kesildi.
Daha sonra konuşan Suriye Müftüsü Şeyh Zekeriya El Mesut te, ülkelerindeki iç savaştan kaçarak ülkemize sığınan Suriyelilere gösterdiğimiz ilgiden, sahiplenmeden ve yardımdan dolayı teşekkür etti.

Birkez daha milletimizin huzurundayız
AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Zeynep Karahan ise, şu sıralar çok önemli bir süreçte bulunduğumuzu belirterek, “Şunun şurasında ne kaldı ki, 3 ay kaldı. 3 ay sonra Urfa’nın sevdiği, Urfa’yı seven ve Urfa tarafından sevilen Celalettin Güvenç’i Başkan seçeceğiz inşallah. Bilirsiniz İslam dininde insan ismiyle müsemma olur derler, inanırız. İşte isminde güven olan, şimdiye kadar da hizmetleriyle güven veren bir adayımızla birkez daha milletimizin huzurundayız. Sizler çok değerli ve bugüne kadar kente çok değerler katmış Hadidi ailesisiniz. İçinizden bizimle olan kardeşlerimiz var. Dilimizle değil kalbimizle desteklediğimiz bir kardeşimiz. Bu güne kadar birbirimize değer kattık, inandık, güvendik ve birlikte yürüdük. Sizlerin desteğinizle daha nice hizmetleri başaracağız inşallah” dedi.
Dernek binasın yanındaki Ta’ziyevine geçen Güvenç ve beraberindekiler Tokmak ailesine baş sağlığı ve sabır dileklerini ilettiler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.