banner2
Öne Çıkanlar URFASPOR URFADA TRAFİK KAZALARI Aslanbaba mevkisi Şırnak Mahallesi Enver Aksak

Güvenç; inancımız barış ve medeniyetidir

Vali Güvenç Ceylanpınar'da düzenlenen iftar yemeğine katılan vatandaşlarla selamlaşarak, onlarla bir süre sohbet etti. Programa gösterilen yoğun ilgiden dolayı memnun olan Vali Güvenç’e vatandaşların gösterdiği ilgi ve sevgi dikkatlerden kaçmadı.  
Okunan akşam ezanıyla birlikte iftar programına katılan vatandaşlar ve bürokratlar oruçlarını açtılar. Yenilen yemeklerin ardından programa katılan vatandaşlara hitaben bir konuşma yapmak için söz alan Şanlıurfa Milletvekili Abdülkerim Gök: “kardeşliğin, huzurun, mutluluğun, paylaşımın hakim olduğu; bu kadar güzel, kavgasız ve gürültüsüz, kardeşçe ve huzur içerisinde olan bir Ceylanpınar tablosu sergilediğiniz için hepinize çok teşekkür ediyorum. Sizler adına Sayın Valime de aramızda bulunmalarından dolayı şükranlarımı sunuyorum” dedi.
Gök, Suriye’de yaşanan olaylara da değinerek: “İçerisinde bulunduğumuz bu manevi atmosferde komşuda akan kardeş kanının bir an önce son bulması ve vatanlarından olan kardeşlerimizin hasretlerinin bir an önce bitmesi için dua edelim” diyerek konuşmasını sürdürürken iftar programına katılan tüm vatandaşlara teşekkür etti.
Gök’ün ardından bir konuşma yapan Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç: “Ceylanpınar’a gelmek için 140 km yol yaptık ama sizleri görünce gerçekten buna değdi” dedi.

Vali Güvenç şöyle devam etti: “ Bizim kültürümüzde Ramazan ayı sevgi, kardeşlik ve barış demektir. Ramazan’da küsler, dargınlar barışır, kan davaları bitirilir, insanlar birbirleriyle helalleşir. Bu durum sadece Ramazan’a mahsus değil, bizim kültürümüz ve inancımız bir barış ve kardeşlik medeniyetidir. Geçmişe dönüp baktığımızda ceddimizin yetmiş iki milleti kardeşlik duygularıyla bir arada tuttuğunu görebiliyoruz. Herkesin dinine, diline, varlığına saygı duyarak birliği sağlamıştır. Asrın başında ise maalesef ırkçılık illetine mağlup olmuş, koca imparatorluğu kaybetmişiz. İçimize nifak sokmuşlar; bize Arap demişler, Kürt demişler, Türk demişler, Balkanlarda Boşnak, Makedon, Arnavut demişler ve koca imparatorluk dağılmış. Aradan geçen yüzyılın ardından Arap coğrafyasının ve Balkanların halini hepiniz maalesef görüyorsunuz. Şu anda hepsi Osmanlı’yı, Osmanlı’nın hoşgörüsünü, adaletini ve kardeşliğini arıyor.”

-Hepimiz Aynı Coğrafyanın İnsanlarıyız-
Bugün Türkiye’de yeniden kardeşliğin tesis edildiğini belirten Güvenç: “ Şanlıurfa’da devletin temsilcisi, Şanlıurfa Valisi olarak ben, çok net söylüyorum; Arap’ın Türk’e, Türk’ün Kürt’e, Kürt’ün Arap’a bir üstünlüğü yoktur” dedi.

Aynı coğrafyanın insanları olduğumuzu ve aslolanın kardeşlik ve dayanışma olduğu vurgusunu yapan Vali Güvenç; birbirimizi anlamamız gerektiğini belirterek: “Hedef on yıl sonra 100 milyon nüfus ve 500 milyar ihracat rakamıyla halkıyla barışmış, Arap’ın da Kürt’ün de Türk’ün de gurur duyacağı bir ülke yaratmaktır” dedi.


Vali Güvenç: “artık bu akan kanı durduracağız. Ölen de bizim öldüren de bizim. Akan kan bizim kanımız. Geçen yıl ekonomik büyümede dünyada ikinci olduk. Türkiye şu anda huzuru bulmuş olsa Çin’in de önünde birinci olurduk ve hiç birimizin işsiz çocuğu kalmaz. Her türlü imkan var ama insanlar önce huzur istiyor” dedi.


Konuşmasının ardından hür bir ortamda başı dik bir şekilde aynı ülkede yaşama temennisinde bulunan Güvenç; herkesin bayramını şimdiden kutladığını belirterek teşekkürlerini iletti.
Ceylanpınar’daki iftar programında Vali Güvenç’e Şanlıurfa Milletvekili Abdülkerim Gök, Vali Yardımcısı Soner Zeybek ve çok sayıda vatandaş eşlik etti.

 

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.