banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Taşlıdere Şanlıurfalı Belediye trafik kazası

Günyüzü Derneği İdlib’e Yardım Gönderdi


Şanlıurfa Günyüzü Derneği tarafından, bombardıman sebebiyle Türkiye sınırına gelen mazlum İdlib halkına, içerisinde şeker, çay, bulgur, yağ, makarna, salça, pirinç, zeytin, helva, un, patates, çocuk maması gibi gıda maddesi ile oyuncak, çocuk atkısı bere, çocuk montu, çocuk eşofmanı, çocuk bezi, çocuk kazağı, çocuk çizmesi, çocuk maması, battaniye, çadır, halı, eşarp, bayan şalı, biberon, soba takımı gibi insani yardımların bulundugu 1 TIR insani yardım malzemesi gönderdi.

Bilindiği gibi; birçok yardım kuruluşu tarafından, İdlib'de yerinden yurdundan edilen kardeşlerimize battaniye, giyim, bebek bezi, mama, konserve, süt gibi acil insani yardım malzemeleri ulaştırabilmek için gıda ve giyim gibi acil yardım kampanyası başlatmışlardı. 

Bu mazlumlara Türkiye haricinde yardım eden de yoktur
Günyüzü Derneği tarafından 1 TIR insani yardım malzemelerinin İdlibli kardeşlerimize ulaştırılması için düzenlenen törende bir açıklama yapan Günyüzü Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Dikme, “15 Mart 2011 yılında patlak veren ve halen devam etmekte olan Suriye’deki savaşta, nüfusun 3’te 1’i yerinden olmuştur. 1 milyon insan hayatını kaybetmiş, bir o kadarı yaralı ve sakat, binlercesi de kayıptır. Suriye’de kelimenin tam anlamıyla ‘insanlık dramı’ yaşanmaktadır. Zalim Esed, İran ve Rusya tarafından ticaretin, ilmin ve hoşgörünün sembolü olan şehirler harap edildi. Son olarak İdlib hedef tahtasına oturtuldu. Rahmetin sembolü olan yağmur damlaları yerine azabın, korkunun, ölümün ta kendisi olan bombalar yağdırılıyor. Kimi masumlar enkazın altında can verirken, kimileri de can havliyle yollara düştü. Çamur içerisinde kimileri derme çatma çadırlarda, kimileri naylon muşambalarda ve kimileri de zeytin ağaçlarının altında yaşam mücadelesi vermektedir. Üzerinde oturacak hasırı, üzerine örtecek battaniyesi olmayan bu mazlumlara Türkiye haricinde yardım eden de yoktur. Ne yazık ki göç eden bu mazlumların çocukları donarak ölüyor. Açlıktan annelerin sütü kesiliyor. Yiyecek bir lokma kuru ekmek bulamıyorlar. İçecek suyu dahi bulamıyorlar” dedi. 

Bu mazlumların umudu sizsiniz
Günyüzü Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Dikme, açıklamasında, “Daha geçen gün hepimizin yüreğini derinden yaralayan bir olay yansıdı medyaya. Ana babası bombardıman altında ölen küçük Erva zeytin ağaçlarının altında donarak ölmüştü. Günyüzü Derneği olarak, yeniden Erva’lar donmasın diye gecemizi gündüzümüze kattık. Yeniden Aylan’lar denizde boğulmasın, yeniden Ümran’lar enkaz altında kalmasın diye seferber olduk. Buradan bütün duyarlı insanlara çağrıda bulunuyoruz. Bu mazlumların umudu sizsiniz. Onlar çaresiz, çare sizsiniz. Öyleyse elimizden gelen yardımları esirgemeyelim. Her çeşit nakdi ve ayni yardımda bulunalım. Onlar muhacir, biz ensar olalım. Bugün 1 TIR insani yardım malzemeyi İdlib’e gönderiyoruz” diyerek bağışta bulunanlara, emeği ve katkısı olan herkese teşekkür ettiklerini belirtti.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Balıklıgöl okuru 4 yıl önce

Zalime karşı mazlumun yanında olanlardan Allah razı olsun.

Avatar
Urfaaşığı 4 yıl önce

yardım yapanlardan Allah razı olsun

Avatar
Eyyübi 4 yıl önce

yardımlar devam etmeli.bizim vatandaşımız yerine ulaştığından emin olursa yardımı esirgemez