banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa karbonmonoksit Balıklıgöl Tomas Wiesner

Gülerce, oyunu vereceği partiyi açıkladı!

Zaman gazetesi yazarı Hüseyin Gülerce, "Kararım şimdiden net. Hüseyin Gülerce olarak bir oyum var. AK Parti adayına oy vermeyi düşünüyorum." diye yazdı.
Hükümet cemaat geriliminde ortalık toz duman. Kavgayı dindirme adıma sürpriz bir açıklama Hüseyin Gülerce'den geldi. Yaşananları yangına benzeten yazar, bugünkü köşesinde herkesi yangına su dökmeye çağırdı.
HEP BİRLİKTE HORLANDIK
"Gelinen noktada her şeye rağmen bu yangın söndürülebilir. Zararın neresinden dönülse kârdır." diyen Gülerce, iktidara zeytin dalı uzattı:
"Şahsen öncelikle, yatıştırıcı üslubu öne çıkarmak gerektiğine inanıyorum. Birbirimizin iyi taraflarını, iyiliklerini konuşalım, yazalım. Yangına körükle gidilmesin. Bu günlere kolay gelinmedi. Hep birlikte horlandık, aşağılandık, ötekileştirildik. Hep birlikte din ve vicdan özgürlüğünü, Türkiye'nin askeri vesayetten kurtulmasını savunduk. 12 Eylül 2010 referandumundaki demokrat ittifak, Türkiye'nin önüne yeni kapılar açtı. Bu kapıların muhafazakâr, demokrat, özgürlükçü, liberal kesimlerden oluşan büyük kitlenin üzerine kapanmaması gerekir."
BARIŞ İÇİN ÜÇ İLKE
Gülerce kalıcı barış için üç temel ilkeyi sıraladı.
1) Birincisi; yolsuzluk, rüşvet, devletin malına göz koyma, yetimin hakkını çiğneme karşısında kimse taviz vermemelidir.
2) İkincisi, devlet içinde seçilmiş iktidara karşı, paralel güç oluşturma, kafa tutma, tuzak hazırlama peşinde olan kim varsa gözünün yaşına bakılmasın. İktidar da bürokraside, sadece liyakati, dürüstlüğü, hukuka riayet etmeyi kıstas almalıdır.
3) Üçüncüsü, laf getirip götürenlere, kara propagandaya, iftiralara prim verilmemelidir.
"AK PARTİ ADAYI OY VERMEYİ DÜŞÜNÜYORUM"
Üçünçü kişilerin seçimle ilgili söylentilerine itibar edilmemesini isteyen Gülerce, Hürriyet'in Pazar ekinde yayınlanan sözlerini hatırlatarak yazısını tamamladı:
"Mesela, "Cemaat İstanbul'da şu adayı destekleyecek, falan partiyle ittifak edecek" söylentileri, yangına benzin dökmektir. Şahsen ben bu meselede, Hürriyet'in Pazar ekinde yayımlanan şu cevabı verdim: "Öncelikle Hizmet hareketi hakkında konuşamam. Yerel seçimlerde aday daha fazla öne çıkıyor. İnsanlar yaşadığı şehre, ilçeye kimin daha yararlı olacağına bakıyor. Bazı yerlerde, iktidar partisinden başkan olursa daha fazla hizmet gelir, düşüncesi de etkili oluyor. Son hükümet-cemaat meselesinden dolayı gönlüm kırık olsa da, ben oyumu, yaşadığım Yalova'ya göre kullanacağım. Kararım şimdiden net. Hüseyin Gülerce olarak bir oyum var. AK Parti adayına oy vermeyi düşünüyorum." Yangın, hâlâ söndürülebilir…"

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.