banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Balıklıgöl Sanlıurfa Haber Urfa Haber Uluslararası Robot Yarışması nedir?

Mehmet Görmez Akçakale'deki Mültecileri ziyaret etti

Şanlıurfa'da Suriyelilerin kaldığı çadır kenti ziyaret eden Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, yaşanan bu zor zamanlarda âlimlere büyük görevler düştüğünü belirtti.


Bölgede görev yapan kadın din görevlileri istişare toplantısına katılan Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, ziyaretinin ikinci gününde Akçakale'ye geçerek Süleymanşah Konaklama Tesisini ziyaret etti.

500 bini aşan sayısıyla en çok Suriyelinin bulunduğu Şanlıurfa'da, yaklaşık 30 bin Suriyelinin kaldığı Süleymanşah Konaklama Tesisini gezen Görmez, tesis hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Görmez, burada yaptığı konuşmada, bütün insanlığın Suriye denilen bir coğrafyada imtihana tabi tutulduğunu ancak insanlığın büyük kısmının bu imtihanı kaybettiğini söyledi.

Yaşanan bu zor zamanlarda âlimlere büyük görevler düştüğünü belirten Görmez, şunları ifade etti:

"İnşallah hep birlikte bu imtihanı kazanacağız. Bu imtihanlarda âlimlerin mesuliyeti çok daha büyüktür. Suriyeli âlimlerle çoğu zaman bir araya geliyorum. Büyük âlimlerinizin hepsi İstanbul'da oturuyor. Ben onlarla sık sık bir araya geliyorum. Onlara ilk sorum, 'bu ay gidip çadır kentlere kardeşlerinizi ziyaret ettiniz mi?' oluyor. Onlara diyorum ki, 'sizin gidip bazen onlarla birlikte yaşamanız lazım. Sadece onlara değil, Suriye'ye gidip oradaki insanlara, gençlere de doğru yolu göstermeniz gerekir."

Gazetecilerin, İzmir'de yaşanan Suriyeli çocuğa yönelik şiddet görüntülerini sorması üzerine Başkan Görmez, "Hepimizin yüreğini dağlayan, o çocuğa reva görülen muameleyi gördük. Ancak o muameleyi reva gören şahsa yönelik kadınıyla, çocuğuyla, yaşlısıyla, genciyle tepki gösterenleri gördüm. Ben o kişinin de bundan pişman olduğunu düşünüyorum. Çocuktan gidip özür dileyeceğini tahmin ediyorum. O olaydan çok insanlığın vicdanını omuzlayan milletimizin düşüncesini, iradesini, gönül dünyasını temsil eden o sokakta bulunan insanların gösterdiği tepkiyi görmek gerektiğini düşünüyorum." dedi

Suriyeli aileleri kaldıkları çadırlarda ziyaret eden Görmez, onlarla Arapça konuşup sorunlarını dinledi. Görmez, öğle namazını Suriyelilerle kıldıktan sonra, kız çocuklarından oluşan koronun seslendirdiği Arapça ve Türkçe ilahiler dinledi.

Çadır kent ziyaretinde Görmez'e eşi Hatice Kübra Görmez, Akçakale Kaymakamı Eyüp Fırat, Şanlıurfa Müftüsü İhsan Açık ve diğer yetkililer eşlik etti.  (İLKHA)



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.