banner2
Öne Çıkanlar Balıklıgöl Urfa Haber büyükşehir Başbakan Erdoğan

Zamanlaması Yanlış! Tarım Bakanlığı sözleşmeli personel zamanlaması tartışılıyor

Bakan Faruk Çelik'in kısa bir süre önce açıkladığı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı 2016 Nisan ayı içerisinde sözleşmeli Veteriner Hekim ve beş mühendislik branşında alım yapacak açıklaması tartışmalara neden oldu. 

Zamanlama yanlışlarının olduğu tartışmalarına neden olan bu duyuru Sözleşmeli alımı, 2016/1 KPSS merkezi yerleştirmelerinin sonrasına bırakılması daha doğru olacağı söyleniyor.

Bilindiği üzere, KPSS puanları, ÖSYM tarafından yürütülen merkezi memur yerleştirmeleri, İŞKUR tarafından yürütülen işçi alımları ve kurumlar tarafından yürütülen sözleşmeli personel alımlarında kullanılabilmektedir. 

Bu sorun KPSS Genel Yönetmeliğinde yapılacak bir değişiklik ile halihazırda çözüm beklerken, 4/B'li sözleşmeli alımlarda da benzer bir sorun yaşanmaktadır.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı 2016 Nisan ayı içerisinde sözleşmeli Veteriner Hekim ve beş mühendislik branşında alım yapacağını duyurmuştu. 

Memurlar.net haber sitesinde yer alan habere göre bu sözleşmeli alımın zamanlaması yanlıştır. Çünkü, geçmiş senelerde yaşanan sorun bu yerleştirmede de yaşanacaktır. Merkezi yerleştirmeden önce, sözleşmeli personel alımı yapılması halinde, sözleşmeli pozisyonlara yerleşen adaylar, bir müddet çalışıp sözleşmelerini feshederek merkezi yerleştirme sonucuna göre kadroya geçtiği görülmüştür.

2016/1 KPSS merkezi yerleştirmesi Haziran sonu yapılacaktır ve 2014 puanları son kez bu yerleştirmede kullanılacaktır. Ancak, Nisan ayında yapılacak bu sözleşmeli alımda da 2014 KPSS lisans puanının kullanılması söz konusudur.

Mevzuatımıza göre kurumsal alıma yerleşen bir adayın KPSS puanı yanmamakta, bu aday aynı puanı merkezi yerleştirme alımlarında kullabilmektedir. Dolaysıyla Nisan ayındaki Tarım Bakanlığı sözleşmeli alımlarına yerleşen bir aday, Haziran ayındaki merkezi memur yerleştirmelerine de başvurabilecektir.

Bir kadronun boş kalması dahi, iş bekleyen binlerce mühendis için önemli bir şey ifade etmektedir. Bu nedenle Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tedbir almalıdır.

İki tedbir alınabilir:

1- Sözleşmeli alımı, 2016/1 KPSS merkezi yerleştirmelerinin sonrasına bırakmak... Ancak bu halde takvim sıkıştığı için 2014 KPSS puanları değil 2016 KPSS puanları kullanılabilecektir.

2- Sözleşmeli alımı, ÖSYM'nin merkezi tercih kılavuzu içinde ilan edip birlikte tercih almak. Biraz sorunlu olsa ve ilk defa denenecek olsa bu yöntem daha uygun görünmektedir. Hem 2014 KPSS puanları kullanılabilecektir, hem de aynı KPSS puanının hem sözleşmeli alıma hem de kadrolu alıma kullanılmasıın önüne geçilecektir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.