banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl haber Haliliye Sanlıurfa

Genelkurmay Başkanlığı: 27 PKK'li öldürüldü

Genelkurmay Başkanlığı, 'Önemli yurtiçi olaylar' başlığı altında dün Mardin, Şırnak ve Hakkari'de düzenlenen operasyonlar hakkında bilgi verdi.

Açıklamada dünkü operasyonlar kapsamında Mardin'in Nusaybin ilçesinde 6, Şırnak’ta 4, Hakkari'de 17 PKK'linin öldürüldüğü belirtildi.

Operasyonlarda öldürülen toplam PKK'li sayısı ise Nusaybin'de 156, Şırnak'ta 140, Yüksekova'da 130 olarak açıklandı.

Nusaybin'de, bir adet Kaleşnikof piyade tüfeği ve bir adet telsiz ele geçirilirken, beş adet el yapımı patlayıcı imha edilmiştir. Operasyonda, toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı 325 olduğu belirtildi.

Şırnak’ta bir adet tabanca ve 10 adet adet fişeği ele geçirilirken, 21 adet el yapımı patlayıcı imha edildiği toplam imha edilen EYP sayısının ise 318 olduğu kaydedildi.

Hakkari'deki arama tarama faaliyetleri hakkında ise şu bilgiler verildi: "Üç adet Kaleşnikof piyade tüfeği, 36 adet şarjörü ile 2.057 adet fişeği, 10 adet R/A mühimmatı, 14 adet el bombası, 58 adet Biksi makineli tüfek fişeği ve bir adet telsiz ele geçirilmiş, 36 adet el yapımı patlayıcı imha edilmiştir (Operasyonda, toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı 170’dir.).

Öte yandan Hakkari'nin Çukurca ilçesinde, arazi araması esnasında; 92 adet roketatar mühimmatı, 5 bin 500 adet Dragunov keskin nişancı tüfeği fişeği ve 137 adet el bombası ele geçirildiği belirtildi.

Tunceli’de icra edilen operasyonda ise tespit edilen iki ayrı sığınakta, el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan 140 kg amonyum nitrat, 10 adet tüp ve 700 m kablo ile bir adet Av tüfeği ve 17 adet fişeği ele geçirildiği ifade edildi. (İLKHA)

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.