banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Taşlıdere Belediye trafik kazası Aşağı Yazıcı

Gençlere örnek olacak nine

Gaziantep’te ilerlemiş yaşlarına rağmen düzenli olarak Kur’an-ı Kerim kurslarına katılan yaşlı teyzelerin Kur’an öğrenme azmi göz doldururken, Kur’an aşığı teyzeler büyük bir heyecanla Kur’an-ı Kerim öğrenmenin mutluluğunu yaşıyor.

Kur'an öğrenmenin yaşı olmadığını dile getiren teyzeler, mahallelerinde bulunan Hasırcıoğlu Aile Merkezinde hafta içi düzenli olarak Kur’an eğitiminin yanı sıra ilmihal dersi başta olmak üzere temel dini bilgileri de öğrenerek ilerlemiş yaşlarına rağmen azimleri ile gençlere örnek oluyorlar.

Yaşları 45 ila 60 arasında değişen kadınlar, Hasırcıoğlu Aile Merkezi Kur’an Kursu’nda büyük bir azim ile Kur’an okumayı öğreniyor.

Kur’an öğrenmenin yaşı yoktur

Kur’an-ı Kerim öğrenmekten ve okumaktan dolayı büyük bir mutluluk yaşadıklarını söyleyen teyzeler, Kur’an öğrenmenin yaşı olmadığını ve azim gösterildiğinde 3 ay gibi kısa bir sürede Kur’an’ın öğrenilebileceğini dile getirdiler.

Kursa katıldıkları ilk günlerde zorlandıklarını ancak zamanla Allah’ın yardımı ve hocalarının nezaretinde burada sıcak bir ortam bulduklarını ve öğrenmeye başladıklarını söylediler.

Hayatımız Kur’an ile güzelleşti

Hayatlarının Kur’an ile güzelleştiğini ve anlam kazandığını ifade eden teyzeler, bu yaşlarına kadar kendilerinde bir eksiklik hissettiklerini, Kur’an-ı Kerim bilmeyen herkese öğrenmelerini ve okumalarını tavsiye ettiler. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.