banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Siverek Haliliye Viranşehir Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi

Genç Girişimcinin Büyük Başarısı


ŞUTSO Başkanı E.Sabri Ertekin, Devteşti Mahallesinde kurduğu, günlük 2500 Kg tatlı çeşidi üretim kapasiteli imalathanede, 30 kişiye iş imkanı sağlayan ve 3 farklı ürün gamı ile imalattan halka satış yaparak farkındalık oluşturan Baklavacı Şemsettin Toprak’ı ziyaret ederek işletmesi hakkında bilgi aldı.
İşletmesi ile ilgili bilgi veren Şemsettin Toprak, 2007 yılından beri toptan tatlı üretimi yaptıklarını dile getirerek “Halkımıza kaliteli ürünleri daha ucuza satmak üzere imalattan halka satış sitemini başlattık” dedi. Kırklareli Lüleburgaz’da toptan tatlı üretim tesislerinin kendileri için rol model olduğunu da ifade eden Toprak, “Büyük fabrikaların toplu siparişleri için izledikleri yöntem, bizim ilimizde de bu tarz bir işletme kurabiliriz fikrimizi temellendirdi. İşler umduğumuzdan iyi olunca kapasitemizi ve şube sayımızı arttırdık.  Bizde tüm tüketici profiline uygun ürünler mevcut, 3 farklı ürün gamı ile tüm müşterilerimize kaliteden ödün vermeden hizmet sunuyoruz” dedi.
Başkan Ertekin ise kurduğu işletmeyle 30 kişiye iş imkanı sağlamasından ve kısıtlı imkanlarıyla kaliteli ürün imal etmesinden dolayı Şemsettin Toprak’ı tebrik ederek “Temennimiz sizin gibi genç girişimcilerimizin sayısının artmasıdır. İlimiz girişimcilerimiz sayesinde kalkınmışlık düzeyini daha da arttırabilir. Sizler de daha büyük firma olabilmek için çalışmalısınız. Otomasyon sistemi ile seri üretim yaparak ve hedefinizi yüksek tutarak kontrollü bir şekilde büyümenizi gerçekleştirmelisiniz. Büyük firmaların yaptığı gibi önce markalaşmalı ardından rekabette daha güçlü olmak için savaşan markanızı piyasaya sürmelisiniz. Ayrıca, eğer isterseniz size Organize Sanayi Bölgesi’nde yer verebiliriz, fabrikalaşarak seri üretimi daha kolay yapabilirsiniz” dedi.
İmalathane de de incelemelerde bulunan Başkan Ertekin, otomatik makinelerin ürünler üzerinde tat ve kalite yönüyle herhangi bir problem teşkil etmemesinin, seri üretim noktasında büyük bir kolaylık sağladığını da sözlerine ekledi.
Gerçekleşen ziyarette Dünya Gazetesi Şanlıurfa Temsilcisi Mutlu Güneş de hazır bulundu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.