banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl Balıklıgöl Suruç Urfa Haber

Gaziantep'te IŞİD baskınında patlama

Gaziantep’te dün gece geç saatlerde IŞİD’e ait hücre evi olduğu iddia edilen bir eve baskın düzenlendi. Baskın esnasında evde bulunan bir kişinin üzerindeki bombayı patlatması sonucu biri ağır 4 polis yaralandı.

Edinilen bilgiye göre, merkez Şehitkamil ilçesi Beykent Mahhallesi’nde dün gece IŞİD’e ait hücre evi olduğu iddia edilen bir apartmanın 10’unucu katındaki daireye baskın düzenlendi. Baskında evde bulunan bir kişi üzerindeki bombayı patlattı. Patlamanın etkisiyle odada bulunan diğer patlayıcıların da infilak etmesiyle odada ve balkonda çökme meydana geldi.

Apartman önünde bekleyen 4 polis, patlamanın etkisiyle balkonun çökmesi sonucu yaralandı. Balkondan düşen parçalarla yaralanan 4 polis, olay yerine çağırılan ambulanslarla kentteki çeşitli hastanelere sevk edildi. Polislerden birinin hayati tehlikesi bulunduğu öğrenilirken, diğerler polislerin sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

Patlamanın ardından bölgeye çok sayıda zırhlı araç ile polis ekibi sevk edilirken, kentte geniş güvenlik önlemleri alındı. Patlamanın etkisiyle parçalanan ve IŞİD’li olduğu iddia edilen şahısın cesedi tanınmayacak hale geldi.

Bu arada baskından önce hücre evi olduğu belirtilen evden kaçtığı belirtilen bir kişi yakalanarak gözaltına alındı. Operasyonun hemen öncesinde evde 2 kişinin daha bulunduğu bilgisi üzerine polis, olayın meydana geldiği apartmanın çevresindeki tamamlanan ve boş olan dairelerde arama yaptı.

Patlamanın ardından Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya hastaneye giderek yaralı polisleri ziyaret ederek olayla ilgili detaylı bilgi aldı.  (İbrahim Koçyiğit - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.