banner2
Öne Çıkanlar Balıklıgöl Urfa Haber büyükşehir Başbakan Erdoğan

'Gaziantep'in IŞİD'in üssüymüş gibi gösterilmesi doğru değil'

Gaziantep’in IŞİD’in üssüymüş gibi gösterilmesinin doğru olmadığını belirten Gaziantep Bakıcılar Odası Başkanı Celal Açık, bu tür haberlerin Gaziantep başta olmak üzere bölge ekonomisine zarar verdiğini belirtti.

7 Haziran seçimlerinin ardından bölgede yaşanan şiddet olaylarının Gaziantep turizmini ciddi anlamda olumsuz etkilediğini belirten Açık, hareketlilik kazanan turizm sektörünün kimsenin engelleme hakkı olmadığını söyledi.

Bölgenin bazı belli yerlerinde yaşanan şiddet olaylarına rağmen Gaziantep’e turist kafilelerinin ve turların gelmeye başladığını belirten Açık, daha önce de Gaziantep’te canlı bomba iddiaları nedeniyle birçok turun iptal edildiğini bu tür haberlerin Gaziantep başta olmak üzere bölge ekonomisine zarar verdiğine dikkat çekti.

Turizm sektörünün güvene dayandığını belirten Açık, bir kentte yaşanan olumsuz gelişmenin kentin tamamına mal edilmesinin yanlış olduğunu söyleyerek, “7 Haziran seçimlerinden sonra bakırcılık sektöründe işler yüzde 80 durdu. Bu da Gaziantep’teki olumsuz gelişmelerden kaynaklanıyor. Gaziantep’te bomba var dümenleri, tedirginlik yaşatmaları, seçim süreci, güvensizlik gibi olgular işlerin durmasında büyük rol oynadı. İşadamlarımız bu süreçte yatırım yapmadılar. Çünkü ne olacağı belli değildi. Dolayısıyla 1 Kasımdan sonra bir hareketlilik oldu. İşler yoluna girmeye başladı. İnsanlar yatırım yapmaya başladılar. Sürekli istikrar dememizin sebebi de budur.” dedi.

“İşlerimizin açılması bölge illerine de yansımaktadır”

Gaziantep turizminin hareketlenmesinin bölge turizmini de hareketlendirdiğini aktaran Açık, en ufak bir olumsuzluğun direkt esnafa yansıdığını ifade ederek, “Bizim burada işlerimizin açılması bölge illerine de yansımaktadır. Çünkü bölgedeki komşu vilayetlere turlar düzenlenmektedir. İnşallah daha güvenli bir ortam oluşur da yerli ve yabancı turlarımızda artış sağlanır. Bu Gaziantep ekonomisini daha çok etkiliyor. Çünkü Gaziantep’e gelenler bakır ve Antep’e has ne varsa satın almakta ve sektörü canlandırmaktadır. Örneğin Başbakan geldiğinde bizler Bakırcılar çarşısında bir nakış işlettik, onun bile etkisi oldu.” diye konuştu.

Tüm unsurları ile birlikte Gazianteplilerin huzur içerisinde yaşamlarını sürdürdüklerini, Gaziantep’in güvenli bir şehir olduğunu belirten Açık, “Buraya gelen insanlar Gaziantep’te sıkıntı olmadığını, elverişli bir şehir olduğunu görüyorlar. Önemli olan insanları buraya getirebilmektir. Bizler elimizden geleni yapıyoruz. Bizi aşan durumlarda ise sizin aracılığınızla bürokrasiye sesleniyoruz. Şehrimizin güvenli bir şehir olduğunu devamlı dile getiriyoruz.” şeklinde konuştu.

“Gaziantep’i bir üs olarak göstermenin bir anlamı yok”

Gaziantep’in IŞİD’in veya başka örgütlerin üssüymüş gibi gösterilmesinin kimseye fayda vermediğini ve hareketlilik kazanan turizm sektörünün kimsenin engelleme hakkı olmadığını dile getiren Açık, “Kimse kusuruma bakmasın. Kimsenin bu ülkeye zarar vermeye hakkı yoktur. Terör varsa her yerde var. Bugün Fransa’nın göbeğinde patlama oldu. Bugün Amerika’da sıkıyönetim ilan ediliyor. Kimsenin bu olaydan haberi yok. Bunları dünya önleyemez. Onun için Gaziantep’i bir üs olarak göstermenin bir anlamı yok. İnsanları zan altında bırakıyorlar. Gaziantep’te bomba var deyip insanları tedirgin ediyorlar.” diyerek duruma tepki gösterdi.

Bölge başta olmak üzere Türkiye’nin ekonomisinin yükselmesini istemeyen güçlerin olduğunu belirten Açık, “Allah’a hamdolsun şehrimiz dünyada en güvenilir şehirlerinden biridir. Batıda doğuyu görmeden insanları tedirgin edecek, korkutacak, yanlış bilgiler vermenin bir anlamı yok. Doğu illerimizin misafirlere verdiği önemin yeri çok farklıdır. Konuşurken üsluba dikkat etmeleri, halkımızı farklı bir şekilde lanse etmemeleri gerekir.” ifadelerini kullandı.

Devletin esnafa önem vermesi ve güvenliği sağlaması gerektiğini belirten Açık, “Çünkü esnaf çökerse devletin ekonomisi çok zarar görür.” diye ekledi. (İbrahim Koçyiğit - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.