banner2
Öne Çıkanlar haber karbonmonoksit Tomas Wiesner Qazim Laçi Kaan Kairinen

Tehlikenin farkındamısınız, gençler bir bir gidiyor?

Boğulma tehlikesinin olduğu Eyyübiye’ye bağlı Uğurlu beldesinden geçen su kanalına giren, yaşları 10 ile 15 arası değişen çocuklar, tehlikeyi umursamıyor.

Her yaz ayında boğulma tehlikesiyle sıkça gündeme gelen bu kanalda defalarca boğulma vakası yaşanmışken çocuklar hâlâ bu suda yüzmeye devam ediyor.

Yol üzerinden geçen vatandaşların korkulu bakışları arasında yüzen çocuklar kanal içinde de tehlikeli hareketlerde bulunuyor. Ayrıca kanal çevresinde herhangi bir güvenlik önleminin alınmamış olması da dikkat çekiyor.

Dün Bozova'da girdiği Fırat Nehrinde boğularak hayatını kaybeden bir çocuğun taziyesinden gelen kimi vatandaşların da çocukları ikaz ettiği görüldü.

Ali Durmaz adındaki vatandaş, yetkileri göreve çağırarak şöyle konuştu: "Yetkilileri göreve çağırıyoruz. Bu sıcakta annelerin yüreği yanmasın. Bu duruma tepkiliyiz yolun kenarına korkuluk yapmak zor olmasa gerekir."

Kanalın etrafında tedbir alınması gerektiğini söyleyen Durmaz, "Devlet değersiz bir proje için milyarlarca para dökerken kanala bir korkuluk yapmak çok zor olmaması lazım. Yapıldıktan sonra caydırıcı yöntemler kullanılması gerekiyor." dedi. (Ramazan Casuk-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.