banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Balıklıgöl Uluslararası Robot Yarışması nedir? ABD Dış İşleri Bakanı John Kerry Lübnan

Flaş Korona Kararı! Urfa'ya Uçuşlar Kaldırıldı

Özellikle 14 günlük karanrina sürecini etkin bir şekilde takip edilebilmesi için bugün Suudi Arabistanda kutsal görevini yaptıktan sonra yurda dönecek olan umreciler sadece Konya ve Ankara'ya iniş yapabilecekler. Konu ile ilgili sosyal medya üzerinden açıklama yapan Sağlık il müdürü Emre Erkuş, muşahade altına alınabilmesi için Urfa'ya olan uçuş kaldırıldığını açıkladı.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan İl Müdürü Erkuş şunları söyledi: "Umreden gelenlerin son grubu bakanlığımızın talimatlarıyla Ankara ve bir başka ilde müşahedeye alınacaktır. Bugün Urfa'ya gelecek Umreciler de diğer ilde 14 gün gözlem altına alınacaktır. Urfa'ya olan uçuş kaldırılmıştır."

UMRECİLER ÖĞRENCİ YURTLARINA KARANTİNAYA ALINACAK

Korona virüsü ile tkin mücadele etmek amacıyla okulların tatil edilmesiyle boşalan öğrenci yurtları karantina odalarına dönüştürüldü. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Umre'den dönen tüm yolcuları Ankara ve Konya'da öğrenci yurtlarında karantina mantığı ile ayrı ayrı odalara yerleştirileceğini açıkladı.

Şühpeli bulunanların anında hastaneye kaldırılıp testlerinin yapılacağını açıklayan Bakan Koca, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada şunları dile getirdi: "UMREDEN dün geceden itibaren dönen tüm yolcular, Ankara ve Konya’daki ÖĞRENCİ YURTLARINDA KARANTİNA MANTIĞIYLA ayrı odalara yerleştirilmektedir. Şüpheli bulunanlar gelir gelmez hastaneye kaldırılıp, testleri yapılmaktadır. Tedbirlerde hep birlikte tavizsiz olalım!"

HALİLİYE’DE ‘CORONAVİRÜS’ SEFERBERLİĞİ

Şanlıurfa'da ayrıca belediyeler de virüs ile mücadele kapsamında çalışmalarını devam ediyorlar.

Bu kapsamda Haliliye Belediyesi, dünyayı etkisi altına alan Coronavirüs salgınının Türkiye'de de görülmesiyle birlikte tedbirlerini en üst seviyeye çıkardı. Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan özel ekipler ilçe genelinde aralıksız bir şekilde dezenfekte çalışmalarını yürütüyor.

Bu kapsamda ekipler, okullar, camiler, taziye evleri, Kur’an kursları, parklar, sosyal tesisler, muhtar evleri ve kültür merkezileri olmak üzere vatandaşların yoğun olarak kullandığı tüm noktaları titizlikle dezenfekte ediyor.

Dezenfekte çalışmaları için oluşturulan özel ekipler, mahalle muhtarlıkları ile koordineli bir şekilde ilçe genelinde çalışma yürüterek, vatandaşların bu salgından etkilenmemelerini hedefliyor. 
Temizlik İşleri Müdürlüğünden yapılan açıklamada ise ilçe genelinde dezenfekte çalışmalarının belirlenen program dahlinde devam edeceği kaydedildi. 

Muhtar, din görevlileri ve vatandaşlar Haliliye Belediyesinin salgınla mücadele çalışmalarını takdirle karşılarken, titizlikle yürütülen çalışmalardan dolayı Belediye Başkanı Mehmet Canpolat ve tüm ekiplerine teşekkür ettiler.

Öte yandan Haliliye Belediyesi, yine korunma tedbirleri doğrultusunda bünyesinde barındırdığı gençlik ve kültür merkezleri, kütüphaneler, havuzlar, spor kursları ve kadın destek merkezlerinde 14-23 Mart 2020 tarihleri arası hizmete ara verme kararı aldı.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.