banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Fırat’ın Doğusu operasyonu öncesi önemli toplantı

Fırat Doğusunda yaşanan gelişmeleri tartışmak ve değerlendirmek maksadıyla Suriye Bağımsız Kürt Rabıtası’nın organizasyonuyla Şanlıurfa'da bir Çalıştay düzenlendi.

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamada Fırat Harekâtı, Zeytin Dalı Harekâtı ardından bu sefer Fırat’ın Doğusuna operasyonun yapılacağı ve sınırlarımızı orada bulunan terör örgütü mensuplarından temizleyeceklerini açıklamıştı. Tüm bu gelişmelerin ardından Şanlıurfa’nın Akçakale ve Ceylanpınar sınır ilçelerine askeri hareketlilik yaşanmaya devam ediyor. Bölge halkının da oldukça destek verdiği operasyona Türkiye’de yaşayan Suriyeli mültecilerde tam destek ile operasyonun yapılmasını istiyorlar. Yapılacak operasyonlarla temizlenecek bölgelerde daha önceden yaşayan mülteciler için bir geri dönüş umudu olacak.

Son olarak 2016 yılında kurulan "Bağımsız Kürt Rabıtası" olarak da adlandırılan Bağımsız Suriye Kürtleri Derneği, üyeleri, temsilcileri ve kanaat önderleri Harran Otel’de yapılan Çalıştay’da bir araya geldiler. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ansızın girebiliriz sözleri sonrası toplanan "Bağımsız Kürt Rabıtası” operasyona destek verdiklerini ve operasyonlar sonucunda terör örgütünden temizlenen topraklara yani oluşan boşluğa kimlerin getirilmesi ve izlenilecek yol konusunda fikir alışverişinde bulundular.

"Bağımsız Kürt Rabıtası" daha öncede Türkiye’nin Suriye sınırına yaptığı operasyonları desteklemiş ve Esad’ın PYD’yi kullandıklarını ifade etmişlerdi.

Yapılan çalıştay ile ilgili basın mensuplarına açıklama yapan Bağımsız Suriye Kürtleri Derneği sözcüsü Abdülaziz Temo,"Bugün Bağımsız Suriye Kürtleri Derneği, olarak burada yaklaşık 40 kişi ile toplandık. Toplanmamızın amacı ise Suriye’deki Kürtlerin durumu ne olacak, geleceği ne olacak bunu konuşmak için bir araya geldik. Bugün ki toplantıda karar aldık, YPG’yi terör örgütü olarak kabul ettik. Onlar Kürt ulusuna hizmet etmiyorlar, oradaki insanlara zulmediyorlar. Kürtlerin temsilcileri olamazlar ve PKK/ YPG orada Kürtlerin muhacir olmasına neden oldu çocukları küçük yaşta askere alıyorlar, kim eğer orada YPG’yi ve PKK’yi oradan çıkarırsa bu yönde bir müdahalesi olursa biz bu tür müdahaleleri destekliyoruz ve bu tür desteklerden mutluluk duyuyoruz. Biz yine Suriye Kürtleri olarak Suriye’nin bir parçasıyız. Bizim asıl düşmanımız Suriye rejimidir, YPG diyor ki asıl düşmanımız Türkiye’dir hayır bu böyle değildir Kürtlere zülüm eden rejimdir. Suriye bizim vatanımız ve Suriye’nin parçalanmasını istemiyoruz, bunun dışında YPG ile ittifak kuran herkesin karşısındayız aksine YPG’nin karşısında olan herkesin yanındayız. Suriye’de biz savaş istemiyoruz, barış istiyoruz kim YPG’yi ve PKK’yi oradan çıkarıyorsa çıkarsınlar nereye gitmek istiyorlarsa gitsinler.

Suriye’deki bütün milletler olarak orada demokratik bir yapı oluşturmak istiyoruz. Komşularımızla iyi ilişkiler kurmak istiyoruz çünkü orada birçok komşularımız var. Eğer Suriye’de demokratik bir yapı oluşturabilirsek komşularımızla aramız iyi olur. Suriye Kürtleri olarak elimize silah alıp başka ülkeler için savaşmak istemiyoruz biz başka ülkelerine menfalarını yerine getirmek istemiyoruz. Suriye’deki bütün milletler olarak bir araya gelerek demokratik bir yapı oluşturup komşularımızla savaş halinde değil barış halinde yaşamak istiyoruz. Suriye’de YPG ve PKK bizi temsil etmiyor, onlar Kandil’den geldiler onların yöneticilerini de tanıyorum onlar Kandil’den gelip bizi temsil edemezler. Onlar Suriye’de çocukların eline silah verip savaştırıyorlar.Haftaya bir kez daha toplanacağız, inşallah daha güzel sonuçlar almayı düşünüyoruz"dedi.
(Kalemiyet)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.