banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD MHP Urfa Balıklıgöl Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin

FETÖ'dan Urfalı iş adamına kumpas! kimdir?

BALİKLİGOL.COM / FETÖ terör örgütü kendilerinden olmayan ve "himmet" adı altına kendilerine haraç ödemeyen bir çok iş adamına kumpas kurmakla gündemden düşmüyor. son olarak Şanlıurfalı iş adamı Hüseyin Büyükfırat örgüt tarafından mağdur edildi! Azerbaycan'da restorantları başta olmak üzere birçok yatırım ortaklığı olan Hüseyin Büyükfırat, gerekçesiz olarak ülkeye alınmadı... 


Azerbaycan FETÖ için Orta Asya ve Rusya'ya ulaşmak, yapılanmak için bir kapı özelliğindedir. En iyi örgütlendikleri ülkelerdendir! Azerbaycan, SSCB döneminde Türkiye'den uzak kaldığı için Türklere hasret vardır. Türk/Türkiye milliyetçiliği her zaman önemli olmuştur. FETÖ burada kurduğu okullarla, özellikle 'Türkçe Olimpiyatları' dedikleri göz boyama ile Azerbaycan'ın bu duygularını suistimal etmiş!

İlk dönemde Türk işadamları olarak faaliyet gösteren FETÖ; daha sonra yerel işadamlarını da dahil ederek 'İpekyolu Derneği'ni kurmuştur. Enerji, maden başta olmak üzere bir çok sektörü kontrol altına alan FETÖ, ortaklıklarla söz sahibi olmuş ve önemli bir nüfus edinmiştir.
Yabancı yatırımlar ve devlet ihalelerinde  etkin olmuş, bürokratik bağlantıları ile yatırım ve ihalelerden örgüte pay aktarmışlardır! Yargı ve bürokraside yapılanmak için okullarını kullanarak kilit ailelere ulaştılar hatta evlilikler ile akrabalık bağları tesis ettiler.
Devleti ele geçirme konusunda ciddi aşama kaydeden FETÖ; bakanlıklar başta olmak üzere birçok devlet mekanizmasında kritik noktalardalar! Yargıda ciddi bir etkinlikleri olduğu kolluk kuvvetlerinde önemli sayılara ulaştıkları yerel gazeteci/yazarlar tarafından dillendiriliyor.
Devlete strateji üreten kurumlarda da önemli yerler almış durumdalar. Örneğin; 'Stratejik Araştırmalar Merkezi' örgütün kontrolünde...

Aliyev özellikle 15 Temmuz sonrası yapılanmayı temizlemek adına önemli adımlar atmaya çalıştı fakat örgüt bürokrasi ile kendini koruyor. Azeri gazeteci A.Alesger:"Okulların sadece adı değişti. FETÖ personeli temizlendi diyerek devleti yanıltıyorlar. Yapılanma aynı" diyor.

Konunun Türkiye'yi ilgilendiren önemli bir boyutu daha var! Bölgede yatırımları olan Türk işadamlarına uygulanan baskı ve yaptırımlar! Örgüte mesafeli duran 'haraç vermeyen' bir çok iş adamımız bürokraside kullanılarak ülke içerisinde itibarsızlaştılırılmaya çalışılıyor. Örneğin; bir süre önce FETÖ'nün Türkiye'deki 'Tahşiye Kumpası'na müdahil olan işadamı Hüseyin Büyükfırat örgüt tarafından mağdur edildi! Azerbaycan'da restorantları başta olmak üzere birçok yatırım ortaklığı olan Hüseyin Büyükfırat, gerekçesiz olarak ülkeye alınmadı...
FEtö örgütü bir zamanlar Türkiye'de yaptıkları gibi kendilerinden olmayanlara, biat etmeyenlere Azerbaycan'da da yaşama hakkı tanımıyor! Örgütün tamamen bitmesi isteniyor ise Türkiye ile birlikte başka ülkelerde ki yapılanmaları ve finans kaynakları da mutlaka kurutulmalı! Gerçek yüzü Türkiye'de ifşa olan hain örgütün yapılandığı diğer ülkelerde de net olarak ifşa olması bizim için de hayati önem arzediyor!

TAHŞİYE OPERASYONUNDA DA MAĞDUR EDİLMİŞTİ

 son zamanlarda kumpas olduğu açığa çıkan tahşiye operasyonunda da Şanlıurfalı İşadamı Hüseyin Büyükfırat hedef alınmıştı.
22 Ocak 2010’da ise El Kaide’ye yönelik bir operasyon yapılmış, 122 kişi gözaltına alınmıştı. Operasyon sonrası tüm sanıklar serbest kalırken tüm bu adli sürecin aslında Paralel Yapı ve Fethullah Gülen’e muhalif olan Tahşiyeciler grubuna yapıldığı ortaya çıkmıştı.

Bu operasyonların mağdurlarından biri de İHH gönüllüsü ve İş adamı Hüseyin Büyükfırat'tı. 

Azerbeycan'da Türk ve Müslümanlar soydaşlar arasında kardeşlik köprüleri kuran, yatırımlarıyla ve aktivist duruşuyla bir örnek oluşturan Hüseyin Büyükfırat’ın tahşiye operasyonu ile ilişkilendirilmeye çalışılması ise birçok kaynağa göre Paralel Yapı’nın yurtdışında kendilerinden bağımsız girişimlere ve sosyal yardımlaşma faaliyetlerine kesinlikle karşı olması… Hüseyin Büyükfırat ise Paralel Yapı’nın suni davaların dahil ettiği yüzlerce kişiden biri olmuştu.

HÜSEYİN BÜYÜKFIRAT KİMDİR?

1972 - Şanlıurfa'nın Bozova ilçesinde doğdu.

1992 - Azerbaycan'a Tıp alanında eğitim için gitti.

1993 - Diyanet Vakfı'yla üniversite öğrencilerine yönelik kitap hareketi başlattı.

1994 - Azerbaycan'da Müslüman Talebeler Birliği'ni kurdu.

1994 - Karabağ mağdurlarına halen devam eden yardımları başlattı.

1994 - Prof. Dr. Necmeddin Erbakan tarafından Azerbaycan'da İHH ve Milli Görüş Hareketi'nin temsilcisi olarak atandı.

1995 - Arkadaşlarıyla Azerbaycan'da 70 yıl sonra ilk Kız Kur'an Kursu'nu açtı.

1996 - Ahıska bölgesinde, 70 yıl sonra ilk Camii'nin yapılmasında ve ilk ezanın okunmasında önemli rol aldı.

1997 - Azerbaycan'da ilk defa Hafızlık Merkezi açtırdı, o dönem yüzlerce hafız talebe yetişti.

1997 - Hüdayî Vakfı'nın Azerbaycan'daki kültürel ve eğitim faaliyetlerine yardımcı ve destek oldu.

1998 - Azerbaycan'daki ilk özel sağlık yatırımlarını başlattı.

2000 - İlk Helal Gıda ve Aile Restaurant mantığını yerleştirip şubelerinin sayısını arttırdı.

2006 - Azerbaycan'da yılın genç girişimci işadamı seçildi.

2007 - Azerbaycan'ın kurtuluşu için Enver Paşa komutasında 1918'de kurulan Kafkas İslam Ordusu şehitlerinin yerlerini tesbit edip, şehitlik bakım ve onarım çalışması yaptırdı.

2011 - Prof Dr. Mehmet Çelik ile Urfa-Kerkük Dayanışma Platformu'nu kurdu. Bölgede Kürt-Arap-Türk kardeşliğinin İslam paydasıyla bölgede hakim olmasının gerekliliği hakkında ses getiren organizasyonlar gerçekleştirdi.

2012 - Hocalı meselesiyle ilgili özel ilgilenip araştırma, bilgi ve belgelerle kamuoyunu bilinçlendirecek sempozyum, konferans ve kitaplar yayınladı.

2013 - Ber-Ferati Derneği'nin kurulmasına öncülük etti. Eski Türkiye'nin Atatürk Barajı sebebiyle sular altında kalan tarih ve kültürel mirasını korumak ve 1. derecede mağdur olan bölge halkının zararını karşılamak için bu STK'nın çalışmalarını organize etti.
www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.