banner2
Öne Çıkanlar teog news Nihat Çiftçi Akhisar Belediyespor HAMEDO

EYYÜBİYE’DE İSTİHDAM SEFERBERLİĞİ. İMZALAR ATILDI, SERA PROJESİ HAYATA GEÇİYOR

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, verdiği sözleri bir bir yerine getirmeye devam ediyor. Eyyübiye Belediyesi, GAP Bölge Kalkınma İdaresi ile Tarım ve Orman İl Müdürlüğü arasında imzalanan protokol çerçevesinde ilçeye dev Sera tesisi kuruluyor. Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, seçim vaatlerinden birini daha hayata geçiriyor. İlçede istihdam oluşturma adına çalışmalar yürüten Başkan Kuş, Sera projesi ile işsizliğin önüne geçmeyi hedefliyor. İlçede kurulması planlanan ve fizilibilite çalışmaları tamamlanan proje için imzalar atıldı. GAP Bölge Kalkınma İdaresindeki imza törenine; Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, GAP Bölge Kalkınma İdaresi Mehmet Açıkgöz ile Tarım ve Orman İl Müdürü Murat Çakmaklı katıldı. İmzalanan protokol ile ilçede 3 adet 5 dekarlık, 10 adet 1 dekarlık ve 4 adet 250 metre karelik sera yaptırılarak buralarda üretim gerçekleştirilecek. Ayrıca 250’ şer metre karelik seralarda alternatif ürün yetiştiriciliğine yönelik demostrasyon çalışmaları da yapılacak. proje ile başta dezavantajlı gruplar olmak üzere istihdam sağlanması ve elde edilecek gelir sayesinde yeni projeler gerçekleştirilmesi amaçlanıyor.

İmza töreni sonrası beraberinde AK Parti Eyyübiye İlçe Başkanı Mehmet Moğal ve Belediye Meclis Üyesi Necmettin Sağlam ile birlikte alana inen Başkan Kuş, birinci etap çalışma sonrası alanı daha da genişletip, ilçede seracılık faaliyetlerini artırmayı ve istihdama büyük katkı sunmayı hedeflediklerini aktardı. Başkan Kuş,” Göreve geldiğimiz gün bizi en çok heyecanlandıran projemiz Sera Kent Projesiydi. Göreve geldiğimiz gün Eyyübiye’li kardeşlerimize bir çok sözümüz vardı ve bugüne kadar vermiş olduğumuz bir çok sözümüzü yerine getirdik. Sera Kent Projesi için çok ciddi mücadelemiz oldu gerek İlçe Başkanımız, Meclis Üyesi arkadaşlarımız ve Eyyübiye Belediyesi Personeli arkadaşlarımız ile birlikte bütün eforumuzu harcadık. Bugün Sera Kent Projemizi Şanlıurfa’lı  ve Eyyübiye’li kardeşlermiş ile buluşturuyoruz. Bugün Gap İdaresi Bölge Müdürlüğü Başkanımız ve  Tarım Orman ve İl Müdürümüz ile protokolümüzü imzaladık. İhaleye hazır. Önümüzdeki hafta ihaleye çıkılacak ve Sera Kent ilk etabını en fazla 3 ay sonra Eyyübiye’ye kazandırılmış olacak. “dedi.

AK Parti Eyyübiye İlçe Başkanı Mehmet Moğal da katkılarından dolayı Başkan Kuş’a teşekkür edip,” Başkanımıza vermiş oldukları emeklerden dolayı teşekkür ediyorum. Gap İdaresi Bölge Müdürlüğü ile Tarım İl Müdürlüğüne Eyyübiye halkı adına teşekkür ediyorum. Rabbim bu emeğimizi hayırlara vesile etsin. Bu adımlara Başkanımız ve ekibimiz ile devam edeceğiz. “ dedi.

Eyyübiye Belediye Meclis Üyesi Necmettin Sağlam ise şöyle konuştu;” Başkanımız ile beraber bugün bu heyecanı yaşamak güzel bir duygu bize bu heyecanı yaşattığı için Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Sera Kenti buradan ilk adımının atılması bölgedeki çiftçi kardeşlerimize hem teknoloji bakımından hem de seracılık bakımından ciddi katkı sağlayacak. Eminim ki Başkanımızın bu projesi başarılı olduğu zaman  bölgemize mevsimlik tarım işçiliği gibi bir problem  de kalmayacak.Belediye Başkanımız Mehmet Kuş’a çok teşekkür ediyoruz.” 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.