banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa Nicolò Zaniolo Urfa İsot Çömleği uyuz Nasıl bulaşır

Eyyübiye’de Boş Alanlar Parka Dönüşüyor

Asya Mahallesi’ne son üç yılda kazandırılan dört parka ilave yeşil alanlar oluşturan Eyyübiye Belediyesi, yapımı tamamlanan son yeşil alandaki ağaçlandırma, çimlendirme, aydınlatma ve yapısal peyzaj çalışmalarını tamamladı. Belediyenin kendi atölyesinde ürettiği kent mobilyalarının da yerleştirilmesiyle Asya Mahallesi yaz aylarında nefes alacak bir alana daha kavuşacak.

Mahallelerindeki boş alanın parka dönüştürülmesinden dolayı büyük memnuniyet duyan Asya Mahallesi sakinleri, yeni yapılanma alanının ortasında kalan kısmın daha önce toz ve çamura neden olduğunu, yapılan düzenleme ile oldukça güzel bir yeşil alana kavuştuklarını belirterek Başkan Kuş’a ve Eyyübiye Belediyesi’ne teşekkür ettiler.

Yeşile sevdalı Belediye Başkanı Mehmet Kuş’un yeşil alan miktarını artırmaya yönelik planlamaları sonucu, ilçedeki yeşil alan miktarı son üç yıl içinde 529 bin metrekareden 1 milyon metrekareye yaklaştı.

Park alanı olarak planlanmış yerlerin dışında atıl ve boş arazileri de düzenleyerek yeşil alana dönüştüren Eyyübiye Belediyesi, park yapma imkânı bulunmayan yerlerde ise kamulaştırma yoluyla arsa üretip park yapma çalışmalarına devam ediyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.