banner2
Öne Çıkanlar Balıklıgöl Urfa Haber büyükşehir Başbakan Erdoğan

Eyyübiye'nin Her Tarafına Yetleştirildi.

Şanlıurfa Eyyübiye İlçe Belediyesi, Tüm Tükiye'de kampanya haline dönüşen “Sıfır Atık Projesi” kapsamında ilçenin her bölgesine ayrıştırıcı toplama kutularını yerleştirdi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hanımı Emine Erdoğan’ın öncülüğünde, dönüşebilen atıkların kontrol altına almak amacıyla başlatılan “Sıfır Atık Projesi” çerçevesinde Eyyübiye Belediyesi, ilçenin dört bir yanına atıklar için toplama kutuları yerleştirdi.

Tertemiz bir Eyyübiye hedefi doğrultusunda çalışmalarına ara vermeden devam eden Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş’un talimatlarıyla ilçe genelinde başlatılan Sıfır Atık Projesi, vatandaşların da büyük beğenisini kazandı. 

Türkiye’de başta kamu kurum kuruluşları olmak üzere üniversite, okul, hastane, alışveriş merkezleri ve nüfusun yoğun olduğu yerlerde geri dönüşebilen atıkların kontrol altına alınması için “Sıfır Atık Projesi” başlatılmıştı. İsrafın önlenmesi, kaynakların daha verimli kullanılması, oluşan atık miktarının azaltılması, etkin toplama sisteminin kurulması ve atıkların geri dönüştürülmesini hedefleyen proje kapsamında Eyyübiye Belediyesi de harekete geçti. Atıkların kaynağında ayrılmasını sağlamak amacıyla ilçe genelinde belirlenen noktalara atıklar için ayrı ayrı toplama kutuları konuldu.

Eyyübiye genelinde birçok bölgeye yerleştirilen ayrıştırmayı sağlayan toplam kutuları ile aynı zaman da israfın da önleneceğini de dile getiren Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, sosyal medya hesabından çalışmayla ilgili vatandaşlara çağrıda da  çağrı yaptı. Başkan Kuş,” Toprağımızı, doğamızı ve çocuklarımızın geleceğini birlikte korumaya var mısınız ? Sıfır Atık projesiyle Tertemiz Eyyübiye’ye değer kattık. Şimdi sıra sizde. Bu adımı birlikte atalım.” Dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.