banner2
Öne Çıkanlar teog news Nihat Çiftçi HAMEDO Strandberg

Eyyübiye Kaymakamlığından Son dakika açıklaması: inceleme başlatıldı

Bilindiği gibi önceki gün Şanlıurfa eyyübiye ilçesinde tarım bakanlığı tarafından ihtiyaç sahibi vatandaşlara dağıtılmak üzere gönderilen patateslerin dağıtımda izdiham yaşanmıştı.

Yaşanan bu izdiham görüntülerine sosyal medya kullanıcılar tarafından tepki ile karşılandı.

İzdihamın nedeni ile ilgili olarak kaymakamlık tarafından yazılı bir açıklama yapıldı.

, Kaymakamlığın resmi web sayfasında yer alan açıklama şu şekilde:

BASIN AÇIKLAMASI

17 Nisan 2021 günü sosyal medya mecralarında yer alan, İlçemizdeki yardım dağıtım görüntüleri üzerine bu açıklamanın yapılmasına gerek görülmüştür.

Tarım ve Orman Bakanlığının 08.04.2021 tarihli ve 396932 sayılı yazısı ile üreticilerin elindeki arz fazlası patates ve kuru soğanların Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğü tarafından satın alınarak, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarınca ihtiyaç sahibi hanelere ücretsiz olarak dağıtılması işi kapsamında, ilçemize şimdiye kadar gelen yüzlerce ton ürün, 12.000 aileye evlerinde teslim edilerek sorunsuz bir şekilde dağıtılmıştır.

Olay günü de vakfımız personelince teslim alınan dört tır malzemenin üçü yine problemsiz bir şekilde dağıtımı gerçekleştirilmiş, kalan son tırdaki malzeme de kapıda teslim dağıtımı yapılmak üzere pikaplara yüklenirken, bir anda oluşan kalabalık nedeniyle dağıtım programı tam olarak uygulanamamış ve söz konusu istenmeyen görüntüler oluşmuştur.

Konu ile ilgili görevli personel hakkında gerekli inceleme başlatılmış olup, gelen yardımların, ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın evlerine teslimi şeklinde dağıtımı, büyük bir özen ve dikkatle devam edecektir.

KAMUOYUNA SAYGI İLE DUYURULUR

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Urfalu Keko 3 yıl önce

Halka bedava sakız dagitilsa. Dağıtan adam coronali dense, beleş diye yine izdiham olur. Kültürsüzlük böyle birsey

Avatar
Urfa İsotçular Birligı Başkanı 3 yıl önce

Nerde bedava sakız dağıtılacak..gerekirse tum akrabalarla geceden siraya girek. Bie çom duşsün beles sakiz