banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Harran Üniversitesi Urfa Haber haber

EKİNCİ, KÜÇÜK İBRAHİM’İ ZİYARET ETTİ-görüntülü



Eyyübiye Belediyesi Sosyal Yardımlaşma Müdürlüğü ekipleri tarafından kafeste yaşadığı tespit edilip daha sonra kafesteki yaşamından kurtarılan 12 yaşındaki İbrahim Güneş’in yaşadığı ev Eyyübiye Belediyesi tarafından baştan sona değiştirilirdi. Küçük İbrahim'in yaşadığı kafes yerine Eyyübiye Belediyesi içinde oyuncaklarında olduğu çocuk odası yaptı. Ayrıca tadilatı yapılarak baştan sona yenilen eve oturma grupları, beyaz eşya ve halı gibi birçok malzeme verildi.  Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, kafesten kurtarılarak özgürlüğüne kavuşan İbrahim’in yaşadığı evi ziyaret etti. İşitme engelli olan baba Haşim ve anne Zeliha ile görüştü. Başkan Ekinci, Eşi Ayşe Ekinci ile birlikte evi gezerek yapılan düzenlemeler hakkında bilgi aldı. İbrahim’e oyuncak veren Başkan Ekinci ve eşi Ayşe Ekinci, bir süre anne ile sohbet etti.

Eyyübiye Belediyesi olarak böyle bir olaya duyarsız kalmayacaklarını belirten Eyyübiye Belediyesi Başkanı Mehmet Ekinci: "Daha öncede basına yansıdığı gibi İbrahim bir dramla karşı karşıya idi. Ailesi de aynı şekilde dramı yaşıyordu. Tamamıyla kırık, dökük bir evde insanların yaşamına çok uygun olmayan bir fiziki mekânda İbrahim bir kafes içerisinde maalesef bulunduruluyordu. Sosyal belediyecilik anlamında Eyyübiye Belediyesi olarak böyle bir olaya duyarsız kalamazdık. Bununla ilgili bizlerde ekipteki arkadaşlarımızı görevlendirdik. Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğümüz vasıtasıyla bu olaya müdahale ettik. En başta kafeste yaşayan İbrahim’i bulunduğu kafesten kurtarıp onu gönül kafesimize aldık. Bu fiziki mekânları da baştan aşağı yeniledik. Gerek mutfağı, gerek diğer tüm odalar ve eşyaları, beyaz eşyalarından tutunda oturma gruplarına kadar baştan aşağı yeniledik. Şuanda bu evde İbrahim ile ailesi yaşanabilir bir mekâna sahip oldu. Dolayısıyla böyle bir dramda en azından bu boyutta yaparak sonlandırmış olduk. İbrahim’de gördünüz gibi şimdi oyuncakları ile baş başa mutlu bir şekilde de etrafına gülücükler saçıyor. Bundan sonraki süreçte de bizler yine bu tarz olaylara sahip kalmayacağız ama hepsinden önemlisi de bunu yaparken İbrahim’i baş başa bırakmayacağız hayatla. Bizler sürekli görevlendirdiğimiz arkadaşlar vasıtasıyla İbrahim ve ailesi ile ilgili yanlarında olacağız. Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğümüz aracılığı ile gerek belediyelerin, gerek belediyemizin, gerek diğer kamu kurum ve kuruluşlarımız bu tarz engelli kardeşlerimize yönelik devletimizin de çok ciddi katkıları var. Bu anlamda oluşturduğumuz ekip vasıtasıyla bizimle ilgili kısımları zaten çözüyorlar. Başka kurumlarla ilgili kısımlarda da aracılık etmek kaydı ile devletimizin bu imkânlarını ihtiyaç sahibi insanlarımızı faydalandırıyoruz" şeklinde konuştu.

Küçük İbrahim’in Annesi, ‘’Teşekkür ederim. Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci’ye ve ekibine, evimizi düzelttiler, hayatımızı değiştirdiler. Allah başkanımızı başımızdan eksik etmezsin. Allah razı olsun emeği geçenlerden “dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.