banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa Eyyübiye Kaymakamı Oktay Kaya karbonmonoksit Balıklıgöl

Haleplibahçe Mahallesinde geleneksel Kardeşlik iftarı düzenlendi

 

Eyyübiye İlçesi Haleplibahçe Mahallesi'nde her yıl Ramazan ayı içerisinde geleneksel olarak gerçekleştirilen ve bu yıl 5’ncisi düzenlenen kardeşlik sofrasına katılan Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, şu mübarek Ramazan günlerinde Müslümanların birbirine daha fazla kenetlenmesi gerektiğini ve İslam dünyasına karşı oynanan oyunlara karşı dikkatli olup bu oyunları hep birlikte bozmak gerektiğini ifade ederek birlik ve beraberlik mesajları verdi.

Haleplibahçe Öncel Kardeşler Camisi avlusu ve cami içerisinde yapılan iftar programına Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Şanlıurfa İl Müftüsü İhsan Açık, AK Parti Eyyübiye İlçe Başkanı Av. İsmail Demirbaş, Eyyübiye Belediye Meclis Üyeleri, Mahalle muhtarlarının yanı sıra 1.800’e yakın mahalleli iftar yemeğine katılarak kardeşlik sofrasına hep birlikte iftarını açtı.

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, ‘’ Bu yılla beraber üç yıldır bu organizasyona katılıyorum Kardeşler Camiinde kardeşlik iftarına. Malumunuz bu günler mübarek günlerdir ve bu mübarek günlerde Müslümanların dertleriyle biraz daha dertlenmek lazımdır. Bizde sadece burada yaşayanlarla değil İslam coğrafyasında tüm Müslümanların derdiyle dertleniyoruz, dua ediyoruz, elimizden geldiği kadar bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Dikkat ederseniz İslam coğrafyası hep zulümlerin olduğu bir coğrafyaya dönüşmüş durumdadır. Bu da şunu göstermektedir ki safları iyi bir şekilde sıklaştırma zamanıdır. İnşallah safları iyi bir şekilde sıklaştırıp ferasetli Müslümanların feraseti ortaya çıkar ve oynanan oyunlar ortaya çıkar ve oynan oyunlarla da beraber mücadele ederiz. Şunu da belirtmek gerekiyor ki başka ülkelerden ülkemize sığınan mülteci kardeşlerimize her türlü yardımları yapıyoruz. İnşallah Suriye’deki ve tüm İslam ülkelerindeki savaş diner. Bu organizasyona emeği geçen hocalarımıza ve mahallelimize çok teşekkür ediyorum. Bundan sonraki Ramazan aylarında da inşallah daha güzel bir şekilde ve Müslümanların hiçbir eziyet çekmediği Ramazan aylarını beraber yaşarız. Rabbim Kadir gecesini ve ramazan bayramını en iyi şekilde idrak edenlerden oluruz. Ramazan Bayramınızı şimdiden tebrik ediyorum’’ şeklinde konuştu.

Haleplibahçe Muhtarı Fevzi Kızılelma ise, ‘’Her sene bu geleneğimizi devam ediyoruz. 1.800 kişiye yemek verildi. Allah bu yemeği verenlerden razı olsun" dedi.

Buhara Mahalle Muhtarı Hasan Kaya’da, ‘’Böyle hayırseverlerimiz bulunduğu sürece dileriz ki her zaman böyle güzel atmosferi beraber yaşamak bizlere nasip olacaktır.

Haleplibahçe Mahallesi Öncel Kardeşleri Camisi Hocası Halil Şeffaf’ta, ‘’Allah bu tür yardımları yapanlardan ve yapacak olanlardan Allah razı olsun. Sabahtan, akşama kadar bu emeği geçen kardeşlerimizden Allah razı olsun. Yine duaları ile Yasinleri ile Fatiha, ihlas süreleri ile bizleri mahrum etmeyen ve bu hayrı yapan ve hayra katkısı olan yiyen ve iftarını açan buraya katılan hem bütün maddi ve manevi Yarabbim şifasına, hem de ölmüşlerin ruhuna hediye olarak inşallah kabul eder. Allah tekrardan bu tür yardımları yapanlardan ve katkısı olanlardan razı olsun.

Suriye Halep kentinin El-Bab ilçesinin eski müftüsü olan Muhammed Zekeriya el-Mesud’ta, ‘’Rabbim böyle güzel Müslüman topluluğu ile beraberce iftar yapmak vesile oldu. Rabbimize ne kadar hamd etsek azdır. Siz Türkiye’de yaşayan siz kardeşlerimiz rabbimize hamd ediyoruz, şükür ediyoruz. Zira şuanda yanı başımızdaki Suriye’de normal iftar yerine ateş ve bombalarla iftarlarını açıyorlar" diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.