banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa karbonmonoksit Balıklıgöl Tomas Wiesner

Eyyübiye ilçesindeki Ahırlar için flaş karar

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci’nin talimatlarıyla harekete geçen birimler, ilçe merkez sınırları içinde bulunan ve vatandaşların sağlığını tehdit eden ahırların taşınma sürecini başlattı. Eyüpnebi mahallesinde 100 koyunun taşınmasıyla başlayan süreçten dolayı vatandaşlar Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci’ye teşekkür ettiler. Eyyübiye Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Hayvan Tahliye Birimi ve Temizlik İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler Eyüpnebi Mahallesindeki 100 koyunu tahliye etti. Merkez mahallelerde bulunan hayvan ahırlarının taşınması süreciyle; insanlarla hayvanların aynı ortamları teneffüs etmesi engellenip, vatandaşların daha sağlıklı koşullarda yaşamlarını idame etmeleri hedefleniyor. Kötü koku ve sağlıksız yaşam koşullarına neden olan hayvan ahırlarının taşınmasından dolayı bölge halkı memnuniyetini dile getirirken, hayvanları tahliye edilen ev sahibi de Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci’ye teşekkür etti.

Ev sahibi, ‘’Evlerimizin temiz olmasını bizlerde istiyoruz. Hayvanları buradan çıkarmak istiyoruz. Hayvanların artık şehir içinde olması doğru değildir. Hayvanları şehir içerisinde olmasa daha iyi olur. Çünkü bundan çevremizdeki, mahallemizdeki vatandaşlarda rahatsız oluyor. Bu nedenden dolayı bizlerde artık şehir içerisinde hayvan ahırları istemiyoruz. Hastalık oluyor, sivrisinek, karasinek oluyor. Buradan tüm evlerindeki ahırlarda hayvan besleyenlere sesleniyorum. Onlarda hayvanlarını tahliye etsinler. Şehir dışına taşısınlar. Onlarda çevresini, mahalle komşularını rahatsız etmesinler. Hastalık salmasınlar. Eyyübiye Belediyesi’nin çalışmasından son derece memnunuz.’’ dedi.

Hayvanlar tahliye edildikten sonra Eyyübiye Belediyesine bağlı Temizlik ekipleri ile ilaçlama ekipleri ahırlarda temizlik işlemi gerçekleştirdi. Bu arada Hayvan Tahliye Biriminden alınan bilgiye göre ilçe sınırları içerisinde bulunan evlerde toplamda 5 bin hayvan tespit edildi. Tespit edilen evlerdeki hayvanların tahliye sürecinin de önümüzdeki günlerde periyodik olarak devam edeceği açıklandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.