banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır İstanbul

Umut Masası garibanların umudu olmaya devam ediyor

Eyyübiye Belediyesi Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde kurulan ve zengin ile fakir arasında köprü vazifesi gören Umut Masası, sosyal belediyecilik anlamında farkındalık oluşturmaya devam ediyor. Maddi durumu iyi olan vatandaşla durumu kötü olan vatandaş arasında köprü vazifesi gören Eyyübiye Belediyesi, yardım konusunda sınır tanımıyor. Eyyübiye Belediyesi Umut Masası ekiplerine iletilen bir dilekçe ile yardım talebinde bulunan engelli 12 yaşındaki Özlem Kaplan’a akülü tekerlekli sandalye yardımında bulunuldu. Eyyübiye Belediyesi Sosyal İşler Müdürlüğü ekipleri yapılan incelemeler sonucunda Harran Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Ortopedi servisinde tedavisi devam eden Özlem Kaplan’ı serviste ziyaret eden Eyyübiye Belediye Başkanvekili İlhami Günbeği, Başkan Yardımcısı Ayten Uysal ile Sosyal İşler Müdürlüğüne bağlı bulunan ekipler küçük Özlem’i ziyaret ederek akülü tekerlekli sandalyesini hediye ettiler.

Almış olduğu bu hediye karşısında mutluluğu gözlerinden okunun küçük Özlem, Eyyübiye Belediyesine teşekkür etti.

Küçük Özlem’in mutluğunu gören Eyyübiye Belediye Belediyesi Başkan Vekili M. İlhami Günbeği, ‘’Eyyübiye Belediyesi olarak hepimizin birer engelli adayı olduğu düşüncesi düsturu içerisinde sosyal belediyeciliğin gereklerini yerine getiriyoruz. Bugüne kadar 250 tane engelli kardeşimize akülü ve tekerlekli sandalye dağıtımı gerçekleştirdik. Engellilerimizin hayatını kolaylaştırmak için 3 G sistemini çevreye koyduk. 3 G üzerinde engellilerimiz sıkıntılarını, sorunlarını, taleplerini bizlere ve diğer kurumlara bildiriyorlar. Aynı zamanda Eyyübiye Belediyesi olarak engelli haftası ile ilgili etkinlik çalışmalarımız devam ediyor. Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Ekinci bir programdan dolayı yurt dışında olduğu için bizler vekâlet ediyoruz. Bugünde Özlem kızımıza Umut Masası vasıtasıyla hayırsever bir derneğin göndermiş olduğu akülü sandalyeyi verdik. Umut Masamız hayırseverlerimiz ve vatandaşlarımızın, derneklerimiz ve belediyemizin katkılarıyla yürüyen bir masa bu Umut Masasına katkıda bulunmak isteyen, engellilerimize destek olmak isteyen herkesi davet ediyorum.’’ Dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.