banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Urfa Haber Sanlıurfa büyükşehir

TOPDAĞI MAHALLE SAKİNLERİNE MÜJDE

Topdağı mahallesindeki mağaralar bölgesinde yapılan çalışmalar sonrası bölgeye kazandırılan alanda yeni park yapımı için start veren Eyyübiye Belediyesi kısa süre içerisinde park yapımını tamamlayacak. İçerisinde çocukların ve gençlerin faydalanabileceği halı saha ve çocuk oyun gruplarının da olacağı bölge kısa sürede vatandaşların hizmetine sunulacak. Bölgeye kazandırılacak proje alanında incelemelerde bulunan Başkan Ekinci ve beraberindekiler mahalle muhtarı Hanifi Taş tarafından karşılandı. Mağaralar bölgesindeki derenin  rehabilite edilmesiyle birlikte elde edilen alanda dolgu çalışması gerçekleştiren ekiplerin özverili çalışması, meyvesini vermeye başladı. Dolgu yapılan alanda incelemelerde bulunan Başkan Ekinci, alanın bölgeye içerisinde halı saha ve çocuk oyun gruplarının da olacağı park olarak kazandırılacağı müjdesini verdi.

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Eyyübiye Belediye Başkan Vekili M. İlhami Günbeği, Meclis üyesi Bilal Tekatlı, Topdağı Mahalle Muhtarı Hanifi Taş ve Belediyenin birim müdürleri ile birlikte Topdağı Mahallesinde bulunan mağaralar bölgesinde incelemelerde bulunan Başkan Ekinci şunları söyledi:  ‘’Topdağı Mahallesindeki mağaralardan kaynaklı tıbbi atıklı çevre kirliliğinin oluşturduğu bir alan var. Hatta buraya akan pis sular çevre açısında da tehlike arz ediyor. Ekiplerimiz ile birlikte buraya geldiğimiz de yine bu dere içerisinde evlerde vardı. Dolayısıyla buraya en büyük projeyi kazandırmak istedik. Alan noktasında sıkıntı olan bir ilçede bu tarz faydalanabileceğimiz alanları da devreye sokmaya çalışıyoruz. Buradaki alanları da kamulaştırdık. Gördüğünüz gibi buranın da dolgusu yapıldı. Şuanda burada güzel bir park çalışması yapılıyor. İçerisinde halı sahanın olduğu, çocuklarımız için oyun gruplarının olduğu, yine teraslı bir şekilde yapılacağı güzel bir projeyi Topdağı mahallemize kazandırmış olacağız. Çevre açısından çok ciddi tehlike arz eden, pislik oluşturan bir yerde nerdeyse yemyeşil alana dönüştürüyoruz. Burada da mahallemizin, gençlerimizin de hizmetine sunmuş oluyoruz. Mağaralar bölgesi biliyorsunuz ilimiz açısında, ilçemiz açısında da çok önemli buraların rehabilite edilmesi gerekiyor. Bu belki de ileride çok büyük projelere yol açacak bir çalışmadır. Hepimizin hedefi bu mağaralar bölgesinde hayvancılığın buradan alınması, Tarıma dayalı organize besi bölgesine taşınması ile birlikte buradaki yerlerde de düzenlenmeler ile birlikte bütün Şanlıurfalıların kullanımına sunmak. Yeni bir Kapadokya oluşturma tarzı bir hedefimiz var. Bu hedefinde belki ilk adımını bu şekilde gerçekleştirmiş oluyoruz. Şimdiden Topdağı Mahallemize hayırlı ve uğurlu olsun diyoruz.’’ Dedi.

Topdağı Mahalle Muhtarı Hanifi Taş ise,  ‘’Eyyübiye Belediye Başkanımız Mehmet Ekinci’ye çok teşekkür ediyoruz. Bu imkânları bizlere verdiği için Allah razı olsun. Dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.