banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Urfa Haber haber Haliliye

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci'ye UNICEF'den ödül

Engellilere verdiği destek ile engelli vatandaşlar ve ailelerinin gönlünde adeta taht kuran Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, son olarak engellilere yönelik yaptığı çocuk parkı ile UNICEF tarafından ödüle layık görüldü. UNICEF’in Türkiye’nin 2014-2015 yıllarında uygulamaya koyduğu ’Çocuk Dostu Şehirler’ projesinin kapanış toplantısında Şanlıurfa Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, çocuklarla ilgili yaptığı projelerden dolayı plaketle ödüllendirildi. İstanbul’da düzenlenen ve birçok Belediye Başkanı ile bürokratın da katıldığı ödül töreninde ödülünü Eski Akçakale Kaymakamı, İç İşleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Şefik Aygöl’den alan Başkan Ekinci,” çocuklarımıza iyi bir gelecek oluşturmanın hedefi içindeyiz.” Dedi.

'Çocuk Dostu Şehirler' projesinin ortak paydalarından biri olan Eyyübiye Belediyesi, proje kapsamında çocuk hakları temelli kent analizi yaptı. Bu analiz sonuçlarından biri olan çocuklara yönelik oyun gruplarının kurulması yönünde önemli adımlar atan Eyyübiye Belediyesi ilk engelli çocuk oyun parkını hayata geçirdi. Hayati Harrani Mahallesinde 19750 metre kare alana inşa edilen parkta 200 metre kare engelli, 200 metre kara de engelsiz çocuklar için oyun alanları ve sportif alanlar oluşturuldu. Bu projeyle 'Çocuk Dostu Şehirler' projesinde yer alan ve bölgeyi temsil eden Eyyübiye Belediyesi yine bir ilke de imza atmış oldu.

UNICEF, IKEA Türkiye, İçişleri Bakanlığı, Belediyeler Birliği, UCLG-MEWA ve WALD ortaklığında 2014- 2015 yılları arasında hayata geçirilen 'Çocuk Dostu Şehirler' projesinin sonuçları İstanbul Taksim'de düzenlenen kapanış toplantısında açıklandı. Çocukların kentsel yaşam alanlarındaki ihtiyaçlarını karşılamak ve daha iyi şartlarda yaşamalarına destek olmak amacıyla hayata geçirilen projenin kapanışında Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci ödüle layık görüldü.

"AMACIMIZ ÇOCUKLARIMIZA İYİ BİR GELECEK OLUŞTURMAK"

Ödül töreninde konuşan Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, "Şanlıurfa Eyyübiye Belediyesi olarak bizler de UNICEF'in yürüttüğü çocuk dostu şehirler programı kapsamında ilçemiz sınırları bünyesinde engelli parkları oluşturduk. Biliyorsunuz ilçemiz nüfus bakımından çok genç bir ilçe, yaş ortalaması bakımından da Türkiye'nin en genç ilçesi konumundadır. 30 Mart sonrasında kurulan bu ilçemize daha iyi bir gelecek hazırlamak çocuklarımızla oluşacaktır. Proje kapsamında çocuklar için alanlar oluşturmak ve oyun alanlarını hizmete sunmak sosyal belediyeciliğin bir gereğidir. Bizler de bu çalışmalar kapsamında çocuklarımızla ilgili projeleri bir bir hizmete sunuyoruz. Başka ilçelerde başarı göstermiş projeler varsa, onları ilçemizde yapmaya çalışıyoruz. Dolayısıyla bu tarz çalışmalarda her zaman ortak olmaya ve destek vermeye çalışıyoruz" dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.