banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Taşlıdere Şanlıurfalı Belediye trafik kazası

Şanlıurfalılar Aziz Hoca'yı sevdi!

Eyyübiye Belediyesi tarafından Rabia meydanında düzenlenen Milli İrade ve Demokrasi Nöbetinde, darbe girişiminde hayatını kaybeden Şanlıurfalı şehitler unutulmadı. Rabia meydanını dolduran on binlere seslenen Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci,” Şehitlerimizi asla unutmayacağız, unutturmayacağız” dedi.

Darbe girişiminin bertaraf edilmesinden sonra ülke genelinde sürdürülen demokrasi nöbetleri Şanlıurfa’da da on binlerce insanın katılımıyla devam ediyor. Eyyübiye Belediyesi tarafından Rabi meydanında düzenlenen ‘Milli İrade ve Demokrasi’ nöbetinde, darbe girişimi esnasında hayatını kaybeden Şanlıurfalı şehitler için mevlit okutuldu. Meydanı dolduran binlerce vatandaşa kumanya, bayrak ve şehitlerin fotoğraflarının bulunduğu tişörtlerin dağıtılmasının ardından, Eyyübiye Belediyesi tarafından organize edilen ‘Seccadeni Al Gel’ yatsı namazı kılındı. Dua ve kuran-ı kerim tilavetinin ardından Diyanete bağlı sendikaların ortak basın bildirisi okundu. Protokol konuşmalarının ardından Şanlıurfalı şehitler; Mustafa Direkli, Ümit Yolcu, M. Şefik Şefkatlioğlu ve İbrahim Halil Yıldırım’ın ailelerine kutsal emanetimiz olan kuran-ı kerim ve Türk bayrağı verildi. Kamuoyunda Aziz hoca olarak bilinen Abdülaziz Kutluay’ın şehitlerin mertebeleriyle ilgili konuşması sık sık tekbir ve sloganlarla kesildi. Grup Geylani tarafından şehitler için düzenlenen mevlitte okunan ilahiler ise alanı dolduran on binlerin duygu dolu anlar yaşamasına neden oldu.

Eyyübiye Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Milli İrade ve Demokrasi’ nöbetine; Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Ak Parti Şanlıurfa İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Ak Parti Şanlıurfa Milletvekilleri Kasım Gülpınar, Ahmet Eşref Fakıbaba, Mehmet Ali Cevheri, Mahmut Kaçar, 25. Dönem Şanlıurfa Milletvekili Hamide Sürücü, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, Ak Parti Eyyübiye İlçe Başkanı İsmail Demirbaş, ilçe yönetim kurulu üyeleri, belediye Başkan Yarımcıları, meclis üyeleri, Sivil Toplum Örgütü Temsilcileri, muhtarlar, şehit yakınları ve binlerce vatandaş katıldı.

“ O GECE ÜLKE ADINA BİR MİLAT, BİR SINAVDI”

Programa ev sahipliği yapan Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, 15 temmuz gecesinin ülke adına önemine değindi. Başkan Ekinci, darbe girişimine karşı dik duruş sergileyen Şanlıurfalıların tarih yazdığını kaydetti. Başkan Ekinci, ‘’O gece hakikaten ülkemiz adına, İslam ümmeti adına bir milattı, bir sınavdı. Ya karanlık bir güne uyanacaktık, ya da yepyeni bir güne, yepyeni bir dirilişe hep beraber başlayacaktık. İlk anda, Reisimizin çağrısı ile beraber şehitlerimiz meydana çıktı. Şehitlerimiz tankların önüne, mermilere göğüs gererek, üzerine üzerine o yanlış insanların canlarını verdiler. 237 şehit verdik. Ama emin olun bu 237 şehit belki de on binlerce değil, yüzbinlerce insanın şehit olmasına engel olmuştur. Çünkü onların o anki duruşu ile beraber millet zaten Reisinin çağrısı ile beraber meydanlara çıkmıştı. Onlarda gördüler ki bu mermilere rağmen, tanklara rağmen bu insanlar geri dönmüyorlar. Vurdukça çoğaldı şehitlerimiz, vurdukça çoğaldı insanlarımız, sizler çoğaldıkça onlar azaldılar, sizin sesiniz gür çıktıkça, onların sesi kalmadı. Hamd olsun geldiğimiz güne, şuana, şükürler olsun Rabbime, şükürler olsun ki o gece bir dirilişe dönüştü. Şükürler olsun ki o gece sayesinde kendimize geldik ve silkindik. Burada bugün aziz misafirlerimiz var. Şehitlerimizin ailelere var. Şehitlerimiz her zaman aramızdılar. Şehit ailelerimizin önünde saygı ile eğiliyorum. Gerek Eyyübiye Belediyesi üzere, Eyyübiye Belediye başkanı olarak, Sayın başta AK Parti il başkanımız ve tüm AK Kadrolarımızla beraber, hepsinde de önemlisi farklı siyasi görüşe sahip insanlarımızla beraber bizler sizlerin her zaman emrinizdeyiz şehitlerimiz. Her türlü şekilde emrinizdeyiz. Sizlere hizmet etmek bizim için emin olun geleceğin Türkiye’sini inşa edilmesinde hizmetkâr olmak demektir. Sizlerin önünde eğilmek bir şekilde bu milletin dirilmesine, dirilişine gösterdiğiniz bu can si parene canımızı vererek, tabii can siparene duruşunuzun önünde saygı ile eğilmek demektir. Bizler bir olursak, iri olursak, diri olursak ulu emre itaat edersek kimse bizleri yolumuzdan ayrı koymaz, alı koyamaz. 7 Ağustos’a kadar zaten buradayız. 7 Ağustos’tan sonra da bizler nerede olursa olsun. Her zaman hazır kıtayız inşallah. “ ifadelerini kullandı.

Programda selamlama konuşması yapan Ak Parti Şanlıurfa İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Şanlıurfa Milletvekilleri Kasım Gülpınar, Ahmet Eşref Fakıbaba, Mehmet Ali Cevheri,25. Dönem milletvekili Hamide Sürücü, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydiili ile Baki Özmen ise şehitlerin asla unutulmayacağını söyledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.