banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

Evsiz kalan habere yalanlama

İşte o açıklama; "Bazı basın yayın organlarında “Kirayı Ödeyemedi, Sokağa Atıldı” başlığıyla haberler yayınlanmıştır.

 

Söz konusu habere konu olan Reşat Erdal’la ilgili gerekli yardımların yapılabilmesi amacıyla Valiliğimiz tarafından yapılan inceleme sonucunda, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından 2011 yılında barınma yardımı olarak 2 bin TL, 2012 yılında ise bin 600 TL maddi yardımın yanı sıra yakacak yardımının yapılmıştır.

 

08.04.2013 tarihinde ikamet ettiği evinde Vakfımız, Sosyal Yardım ve İnceleme görevlileri tarafından inceleme yapılmış ve Reşat Erdal'ın kiraladığı bir dükkânda dönercilik yaptığı, geçimini sağladığı tespit edilmiş ancak bir takım ihtiyaçlarına karşılık Reşat Erdal’a 200 TL yardım yapılmıştır.

 

Habere konu olan vatandaşımızla Vakfımızca yine yapılan görüşmelerde kira yardımı teklifinde bulunulmuş ancak şahıs yapılan kira yardımı teklifini kabul etmeyerek vakfımız görevlilerine “Ben kira yardımı değil, tarafıma ait bir ev istiyorum” beyanında bulunmuştur.

 

Reşat Erdal, Valiliğimize iş talebi için geldiği zamanlarda, Valilik Özel Kalem Müdürlüğü tarafından kendisine bulunan işleri istemeyip çalışmamıştır. Psikolojik destek verilmesi için gerekli girişimlerde bulunulmuş ancak habere konu olan vatandaşımız, bunu da kabul etmemiştir.

 

Son olarak Vakfımız Sosyal Yardım ve İnceleme görevlileri tarafından 18 ve 19 Haziran 2013 tarihlerinde Reşat Erdal ile görüşmeler yapılmış, Sosyal Konutlara yerleştirilmesi ve iş imkânı sağlanacağı teklif edilmiş, Sosyal Konutlara girmeyi kabul etmiş ancak özel sektörde çalışamayacağını beyan etmiştir" dedi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.