banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD Şanlıurfa Balıklıgöl Balıklıgöl

Eski Rektör Taşaltın'dan GES Açıklaması

Harran Üniversitesine kurulan güneş enerjisi santralı ile ilgili olarak sosyal medya hesabından "GES HATIRASI" başlığı altında yaptığı açıklamada, santralin kuruluş aşamalarının bir bir anlatan Eski Rektör Prof. Dr. Ramazan Taşaltın, "Üniversitenin 20 milyonluk  likid bütçesi ile kurulan santral için kınama ve maaştan kesme cezası dahil her şeyi göze aldıklarını açıkladı.

İŞTE ESKİ REKTÖR TAŞALTIN'IN O AÇIKLAMASI:

2017 Temmuz ayında 2018 yılının bütçe görüşmelerine gittiğimizde elimizde 8 fakülte ve MYO binalarının projeleri hazırdı. İlk sırada veteriner fakültesi binası, ikinci sırada Şanlıurfa Merkez MYO'ları binaları, Üçüncü sırada Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Sağlık Bilimleri Yüksekokulu binası. En az iki binanın izni çıkarsa, binaları 2019 eğitim yılına yetiştirmeye çalışacaktık. Kalkınma bakanlığındaki ilgili bürokratlara her türlü bilgiyi ilettik. Daha sonra Tarım bakanımız sayın Ahmet Eşref Fakıbaba'yı ziyaret ettik. Sayın bakanımız da Kalkınma bakanlığındaki müsteşar ve daire başkanını aradı ve Veteriner fakültesi binasının yatırım programına alınması gerektiğini iletti.
Veteriner fakültesi binası izni garanti, MYO binalarının izninden de ümitli idik. Eylül ayında yatırımlar açıklandığında hayal kırıklığına uğradık. Binalar yatırım programına alınmamıştı. TBMM'ye gitmeden veteriner fakültesi binasını eklettirmeye çalıştık ancak onda da başarısız olduk. Üniversitenin 20 milyon TL den fazla likide bütçesi vardı. Kalkınma bakanlığındaki bürokratlara bunu israrla belirtmiştik. Yani bize sadece izin verin, 2018 yatırım bütçemize veteriner fakültesi dolayısıyla ekstra katkı yapmasanızda olur. Fakat bütün çabamıza rağmen Veteriner fakültesi binası iznini çıkartamadık.
Üniversite idaresi ile haftalık toplantımızda bütçeleri görüşüyorduk. Bir arkadaşımız 20 milyon TL yi güneş enerjisi santraline(GES) kaydırabilir miyiz diye sordu. Onun için de bakanlıktan izin gerekli idi ve muhtemel cevap ret olacaktı. Arkadaşlarınızdan birisi bir hile-i şer’iye teklif etti. yatırım olarak değilde hastaneye malzeme alıyormuşuz gibi yapsak nasıl olur. Bu durumu Ankara'daki emekli maliye müfettiş tanıdığıma sordum. Bakanlığın haberi olmadan yatırım bütçesini, malzeme alımı olarak harcama yapsak nasıl olur. Müfettiş dedi "kamu zararı olmazsa, korkma", birim amiri olarak sadece usulsüzlük cezası alırsın. En fazla kinama, bilemedin maaştan kesme cezası verirler.
Bir hafta sonraki Üniversitenin idari toplantısında kararımızı verdik. Malzeme alımı kategorisinde güneş enerjisi ihalesine çıkacağız. Zaman çok dar idi. Aralık sonuna kadar ihale yetişmezse ihale Nisana kalırdı. Rektör yardımcısı, Yapı İşleri Dairesindeki Teknik Personel, Başhekim ve Başhekim yardımcıları, Hastane müdür ve yardımcıları hummalı bir çalışma ile yıl sonu gelmeden ihaleyi yetiştirdiler. 5 ay sonra Nisan 2018 de santrali teslim aldık. Santrali teslim aldığımızda dolar 8 T1 ye fırlamıştı. Yani nisana kalsaydı 25 milyonluk santralin fiyati 65 milyon olacakmış ve bizim için imkansız hale gelecekmiş.
Bir başarının tamamı bütün parçalarının tamam olması ile olabilir. Bir parçanın eksikliği başarısızlık için yeter. İhale şartnamesini hazırlayan teknik personel, rektör yardımcısı, Hastane idaresi canhıraşane çalışmazsa, müfettiş bana cesaret vermezse GES olmayacaktı.
O dönem gerçekten canla başla çalışan idari ve teknik tüm arkadaşlara tekrar teşekkürlerimi iletiyorum. Veteriner fakültesi binasının da en kısa zamanda hayata geçmesini temenni ediyorum.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Hile-i şer’iye 4 yıl önce

Eski rektor yardimcisi Ali Sariisikin oglunun tip fakultesine sinavsiz girisiyle ilgili hile-i şer’iye de anlatilsa iyi olur..

Avatar
Kamuoyu 4 yıl önce

Bakalım bu işin sonunda ne olacak... doğrusu KAMUOYU çok merak ediyor.

Avatar
Arkadaşlarınızdan birisi bir hile-i şer’iye teklif etti 4 yıl önce

Devletin ne hale getirildigini asagidaki cumle ozetliyor.
"Arkadaşlarınızdan birisi bir hile-i şer’iye teklif etti. yatırım olarak değilde hastaneye malzeme alıyormuşuz gibi yapsak nasıl olur. Bu durumu Ankara'daki emekli maliye müfettiş tanıdığıma sordum. Bakanlığın haberi olmadan yatırım bütçesini, malzeme alımı olarak harcama yapsak nasıl olur. Müfettiş dedi "kamu zararı olmazsa, korkma", birim amiri olarak sadece usulsüzlük cezası alırsın."

Avatar
Analizci 4 yıl önce

(Diğer yorumun devamı)
Haberde anlatılanları okuyunca insan dehşete kapılıyor. Öncelikle kimse böyle bir açıkalmayı durduk yere yapmaz dahası bunu haber yaptırmaz. Olayı anlatırken Hoca o zamanın yöneticilerini işin içine katarak onlara da mesaj veriyor. Bu açıklamayı yaparken kimden akıl aldığını az çok bildiğim için şaşırmıyorum. Bakalım bu açıklamanın ardından neler gelecek...

Avatar
Analizci 4 yıl önce

Bir hafta arayla Ramazan Hoca hakkında aynı konuyla ilgili ikinci haber yapılıyor. Yukarıda anlatılanları okuyunca

Avatar
Vatandaş 4 yıl önce

Ramazan Hoca hakkında adli ve idari soruşturma başlatılabilmesi için baya bir açıklamada bulunmuş. Kendisinden diğer konularla ilgili açıklamalar da bekliyoruz.

Avatar
Balıklıgöl okuru 4 yıl önce

Samimi itiraf dedikleri bu olsa gerek...

Avatar
Harran Üniversitesi'nde 'Hayratçılar' matem havasında! 4 yıl önce

Harran Üniversitesi'nde 'Hayratçılar' matem havasında!
İstifa eden eski Rektör Prof. Dr. Ramazan Taşaltın'ın ardından üniversite üst kademesinde Hayrat Vakfı mensubu veya yakın olanlara yol göründü. Yeni Rektör, ekip kurma aşamasında izlediği yolla üniversitede herhangi bir cemaat üyesine ayrımcılığa müsaade etmeyeceği mesajı verdi.Harran Üniversitesi normale dönmeye başladı.

Harran Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın Akit TV kanalında katıldığı bir programda kullandığı "İslami olarak cumhurbaşkanına itaat etmek farz-ı ayndır. Karşı gelmek de harpten kaçmak manasına gelir haramdır" sözlerinin ardından istifa etti. Hayrat Vakfı üyesi olduğu bilinen Prof. Dr. Taşaltın'ın istifası ise geride kalan aynı aynı vakfın üyesi Harran Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Sarıışık ve diğer vakıf mensubu akademisyen ve çalışanların akıbeti belli oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Harran Üniversitesi Rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik, ekibini oluşturmaya başladı ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sarıışık'ı bu görevinden aldı.