banner2
Öne Çıkanlar Diyarbakır URFASPOR İstanbul Birecik Türkiye

Erdoğan'a ilk darbe bilgisi ne zaman geldi-Erdoğan'ın haberi varmıydı?

Alınan bilgiye göre İzmir Cumhuriyet Başsavcı Vekili Okan Bato, soruşturma kapsamında mahkeme kararıyla bir süreden beri yapılan dinlemelerde bazı ifadeleri belirledi. Bu ifadelerin darbe hazırlığı olarak yorumlanabileceği bilgisi, devletin kademeleriyle paylaşıldı. Marmaris’te tatilde olan Erdoğan’a da bu uyarı darbe girişimin yapıldığı 15 Temmuz günü saat 15.00’te ulaştırıldı.

İSTANBUL DAHA GÜVENLİ BULUNDU

Hürriyet'ten Nuray Babacan'ın haberine göre, Erdoğan, girişimin TSK emir-komuta kademesinin dahil olup olmadığının araştırılmasını istedi. İlk gelen bilgiler, kalkışmanın ‘cemaatçi askerlerin organizasyonu’ olduğuydu. Bu saatlerde, darbeci askerler de strateji değiştirdi. İddiaya göre, hareketliliğin araştırılmaya başlandığını fark eden darbeci ekip, cumartesi günü sabaha karşı planladıkları girişimi, aynı gün akşam saatlerine çekti.

Bu arada Erdoğan’ın, Marmaris’ten çıkartılarak Ankara’ya getirilmesi planlandı. Ancak darbecilerin Hava Kuvvetleri’nde yoğunlukta olduğu ve uçağı düşürebilecekleri bilgisi geldi. Ankara’dan vazgeçilirken, önce Erdoğan’ın bulunduğu otel değiştirildi. Ardından İstanbul daha güvenli bulunarak bu kente gidildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.