banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Gaziantep Haliliye Belediyesi Akçakale

Erdoğan Sert Çıktı:“Ermeni Meselesini şantaj aracı olarak kullanıyorlar”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul’da gerçekleştirilen Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) 23. Olağan Genel Kurulu’nda konuştu.


Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) 23. Olağan Genel Kurulu’nda konuşan  Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’yi engelleme girişimlerine değinerek, “Alman Parlamentosunun aldığı son karar da bu zincirin son bir halkasıdır. Dünyada soykırım konusunda söz söyleyebilecek en son ülkenin bize böyle bir ithamda bulunması, hukukçuların tabiriyle söylüyorum; hayatın olağan akışına uygun değildir. Önce onlar ‘holokostu’ yeniden bir tanımlasınlar. Onlar Namibya katliamını önce bir gözden geçirsinler. Sen hangi ülkeye neyi söylüyorsun? Buradaki meselenin Ermeniler olmadığını, onların sadece asıl oyuna alet edildiğini, istismar edildiğini gayet iyi biliyorum.” dedi.

Erdoğan, yurt içinde ihracata dönük tüm projelerde, tüm etkinliklerde özellikle yer almaya çalıştığını belirterek, “İhracatçılarımız en çok görüştüğüm, en çok birlikte olduğum kesim durumunda. Ben sizlerden razıyım, inşallah sizler de bizlerden razısınızdır.” diye konuştu.

Ermeni meselesinin, dünyanın her yerinde Türkiye’ye karşı elverişli bir şantaj aracı, bir sopa olarak kullanılmaya başlandığına dikkat çeken Erdoğan, “Şimdi paralel ihanet çetesi konusunda da benzer bir yaklaşım görüyoruz. Türkiye’den kaçan tüm çete elemanları, Almanya başta olmak üzere Batı ülkelerinde rahatça hayatlarını sürdürebiliyor. Ülkemizde cinayet işleyen nice katilleri mensubu oldukları örgütten dolayı yıllarca himaye eden ülkeleri de biliyoruz, sizler de biliyorsunuz. Ermenilerin Karabağ’da gerçekleştirdikleri vahşete maruz kalanlardan hakikatleri dinlemek bugün de mümkündür. 2. Dünya Savaşı sırasında Almanya’nın uyguladığı soykırımdan kaçanların bir kısmını biz ülkemizde misafir ettik. Ey Alman Parlamentosu, bunlardan haberiniz var mı?” dedi.

Çok daha fazla ileri gitmek istemediğini, Kırım Türklerinin başına gelenleri herkesin bildiğini sözlerine ekleyen Erdoğan, “İşte Kırım Türklerinin başına gelenleri biliyorsunuz Kafkas kavmi, daha sonra Afganistan’da ve Çeçenistan’da yaşayanların her biri birer trajedidir. Özellikle son 150 yıldır ülkemizin dört bir yanında yaşanan zulümlerden kaçanların milyonlarcası ülkemizde hayatlarını sürdürüyor. Tabii bu zihniyet milyonların ölümünü sadece bir istatistikten ibaret gördüğü için, onlar kendilerine yaptıkları vahşeti meşrulaştıracak bir yol mutlaka bulurlar. Bir kez daha altını çizerek ifade ediyorum; bizim geçmişimizle ilgili utanacağımız hiçbir meselemiz yoktur. Ama ülkemizi sık sık Ermeni soykırımı tasarılarıyla tehdit eden devletlerin her birinin arkasında milyonlarca masumun kanı ve vebali vardır.” şeklinde konuştu.

“Ermeni meselesindeki tavrımız en başından beri nettir”

Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti: “Bugün buradan ilk defa bu konuda konuşuyorum, tüm dünyaya sesleniyorum, beğenirler, beğenmezler. Bizim Ermeni meselesindeki tavrımız en başından beri nettir. Biz soykırım ithamını asla kabul etmiyoruz. Birinci Dünya Savaşı şartlarında ülkemizin dört bir yandan kuşatma altına alındığı bir dönemde elbette Anadolu’da asayişi sağlamak amacıyla birtakım tedbirler alınmıştır.   Eğer samimiyseniz, eğer dürüstseniz, ey Alman siyasileri sizlere sesleniyorum; biz bütün arşivlerimizi açtık, açık tutuyoruz. Varsa sizin arşivleriniz siz de açın, gelin çalıştıralım, buradan kararı verin. Ama buna yüreğiniz yetmez, çünkü böyle bir şeye girdiğiniz anda nasıl rezil olacağınızı biliyorsunuz. Şu anda bizde milyonlarca belge var ve bunların birçoğu şu anda tamamıyla kontrolden geçmiş belgeler ve biz bu konuda açığız, rahatız, varsa siz de belgelerinizi ortaya koyun. Koyamazlar, çünkü biliyorlar ki burada böyle bir şey söz konusu değil. Kim kimi öldürmüş, kim kime saldırmış, kim kimi yerinden etmiş, kimin arkasında kim varmış, bunların hepsinin de cevabı işte oralarda ortaya çıkar.”

“Muhammed Ali, ayrımcılık zincirlerinin kırılmasına öncülük edenler arasında yer almıştır”

“Bugün hayatını kaybeden ünlü boksör ve samimi bir Müslüman olarak bildiğimiz Muhammed Ali’ye Allah’tan rahmet diliyorum.” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yaklaşık 50 yıl önce bugün özgürlükler ülkesi olarak tüm dünyaya nizam vermeye çalışan Amerika’da siyahiler sırf derilerden dolayı ikinci sınıf insan muamelesi görüyorlardı. Muhammed Ali, işte böyle bir ülkede bileğiyle ve yüreğiyle ayrımcılık zincirlerinin kırılmasına öncülük edenler arasında yer almıştır. Çok yönlü ve çok renkli bir kişilik olan Muhammed Ali’nin bokstaki başarısı ise bambaşka bir efsanedir. Genç yaşta gece saatlerinde siyah-beyaz televizyonlarda onu izlerdik ve takip ederdik büyük bir heyecanla. Çocukluğumuzda, gençliğimizde, normal şartlarda boksla çok ilgisi olmayanlar dahi Muhammed Ali’nin maçlarını seyretmek için sabahlara kadar ekran, tabii herkesin evinde o zaman siyah-beyaz televizyon bile yoktu veya radyo başında beklerlerdi. Müslümanlığı kabul ettikten sonra sergilediği örnek tutumla ülkesinde pek çok kişinin ihtida etmesine, hidayete ermesine vesile olmuştu. Hele hele Vietnam Savaşı sırasında büyük bedeller ödeme, yıllarca bokstan uzak kalma, geçim sıkıntısı çekme pahasına ortaya koyduğu ilkeli bir tutum da ayrıca takdire şayandır. Vietnam’a gitmeyi biliyorsunuz kabul etmedi. Muhammed Ali’nin iyi bir insan ve iyi bir Müslüman olarak ırkçılığa ve haksızlığa karşı verdiği mücadele hiçbir zaman unutulmayacaktır. Azmi, cesareti, duruşu ve kararlılığıyla Müslümanlara ve tüm insanlara ilham kaynağı olan Muhammed Ali’yi rahmetle yad ediyor, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum.” dedi.  (İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.