banner2
Öne Çıkanlar Urfa Sanlıurfa Urfa Haber Sanlıurfa Haberleri Gaziantep

Erdoğan Nisisibi köprüsünü açtı


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kendi kullandığı araçla, Nissibi Köprüsü’nden geçti. Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet köprülerinden sonra Türkiye'nin üçüncü büyük asma köprüsü olan Nissibi Köprüsü, Adıyaman-Kahta-Siverek-Diyarbakır'ı birbirine bağlayacak.

Nissibi Köprüsü’nün açılışına Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, AK Parti Genel Başkan yardımcısı Nureddin Nebati, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Kasım Gülpınar, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç da katıldı.

97 milyon tl ile yapılan Nissibi köprüsünün Şanlıurfa ve bölgeye feda olsun diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan; "Burada öyle mutluyum ki bir tarafta Adıyaman, bir tarata Siverek, öbür tarafta Diyarbakır. Bütün bu üçgeni bir birine bağlayan bir kavşak noktasının köprüsü, Fırat’ın, Atatürk Barajı’nın üzerinde Nisisibi Köprüsü. Biz ne diyorduk. Yol medeniyettir. İşte medeniyetin simgesi Nissibi Köprüsü" dedi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.