banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin MHP

Erdoğan'ın İmzasıyla Yayınlandı! Dışişleri Bakanlığı da Çalıştırabilecek

Resmi Gazetenin bugünkü sayısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayınlanan kararname ile Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslarda değişikliğe gidildi. Yayınlanan değişiklik kararına göre Dışişleri Bakanlığı tercüman ve hukuk uzmanı unvanıyla sözleşmeli personel çalıştırabilecek.

HUKUK FAKÜLESİ MEZUNU OLMALARI GEREKİYOR

İstihdam edilecek Dışişleri hukuk uzmanlarının, hukuk fakültesi mezunu olması veya denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarının hukuk fakültelerinden mezun olmaları ve en az B düzeyinde YDS veya dengi yabancı dil bilgisine sahip olmaları gerekiyor.

SÖZLEŞMELİ PERSONEL ÇALIŞTIRILMASINA İLİŞKİN ESASLARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR ESASLAR 
MADDE 1- 6/6/1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esasların Ek 2 nci maddesine aşağıdaki fikra eklenmiştir. 
“Dışişleri Bakanlığında bu Esaslar kapsamında istihdam edilmek üzere alınacak mütercim-tercüman ve dışişleri hukuk uzmanı unvanlı sözleşmeli personel, yukarıdaki hükümlere bağlı olmaksızın Bakanlıkça belirlenecek usul ve esaslar çerçevesinde yapılacak yazılı ve sözlü sınav sonucuna göre çalıştırılabilir.” 
MADDE 2- Aynı Esasların eki 3 sayılı Cetvele “ÇÖZÜMLEYİCİ” ibaresinden sonra gelmek üzere “DIŞİŞLERİ HUKUK UZMANI” ibaresi eklenmiştir. 
MADDE 3- Aynı Esasların eki 4 sayılı Cetvelin “A- SÖZLEŞMELİ PERSONEL POZİSYON UNVANLARI İLE ASGARİ NİTELİKLERİ GÖSTERİR CETVEL" bölümüne alfabetik olarak teselsül ettirilmek üzere aşağıdaki satır eklenmiştir. 
DIŞİŞLERİ HUKUK UZMANI 
Hukuk fakültesi mezunu olmak veya buna denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarının hukuk fakültelerinden mezun olmak, en az B düzeyinde YDS veya dengi yabancı dil bilgisine sahip olmak. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.