banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Siverek Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Paylaşan Eller Şanlıurfa Kültür ve Turizm Yolu

Engelli kursiyerin darp iddialarına yalanlama

Batman’da basında yer alan kursiyer personelinin kursiyeri dövdüğü iddiasına Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanlığından yalanlama geldi.

Dövme iddiaları üzerinden toplanan Batman Zihinsel Engelliler Derneği Başkanı ve Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Abdullah Gezici, Telasemi ve Lösemi Derneği Başkanı Meleddin Yıldırım, Türkiye Görme Engelliler Derneği Başkanı Adnan Sapancı, Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Cuma Çilek ve Batman Engelsiz yaşam Derneği Başkanı Beygan Özgener yaptıkları açıklama ile iddiaların asılsız olduğunu savundu.


 

Açıklamayı Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Abdullah Gezici yaptı. Gezici, "Son birkaç gündür basınımızda yer alan Batman Zihinsel Engellileri Eğitim ve Koruma Derneği’nin engellilerin meslek edindirme ve rehabilitasyonuna katkı sağlamak amacıyla verilen kursta kursiyer Edip Bozçalı’nın kurs personeli tarafından darp edildiği ve şiddete maruz kaldığı ailesi tarafından iddia edilmişti. 05 Eylül 2014 tarihinde tarafımıza intikal eden bu olay karşısında kurs personeli ve kursa devam eden diğer kursiyerlerimizin aileleri ile son bir haftadır yaptığımız geniş kapsamlı idari inceleme sonucunda basında yer alan tüm iddiaların asılsız olduğu, hiçbir görgü tanığının söz konusu engelli gencimizin kurs saatleri içinde darp edildiği ile ilgili hiçbir bulguya rastlanılmadığı tespit edilmiştir.” ifadelerini kullandı.  (Veysi Rüzgar - İLKHA)   






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.