banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Siverek Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Türkiye Şanlıurfaspor

En güzel 'sosyal proje'


Bilgilendirme ve Önleme Faaliyetleri Büro Amirliği yürütmüş oldukları sosyal sorumluluk projeleri ile vatandaşların beğenisini topluyor. Risk grubu bölgeler başta olmak üzere, il merkezi ve ilçelerde Bilgilendirme ve Önleme Faaliyetleri Büro Amirliği görevlileri vatandaşların evlerine, işyerlerine, çalıştıkları alanlara konuk olarak onlarla samimi bir ortamda bir araya geliyor. Özellikle Geleceğimiz teminatı gençlerin korunmasına yönelik Mahallelerde, esnaf ziyaretlerinde, muhtarlık görüşmelerinde terör örgütlerinin gerçek amaç ve hedefleri konusunda bilgilendirme sohbetleri yapıyor. Yapılan bu ziyaretlerde esnaflara, ailelere ve muhtarlara kendilerine özel olarak hazırlanmış çeşitli hatıra hediyeler veriliyor.

Ayrıca Bu ziyaretlerde ekonomik durumları yetersiz olan aileler tespit ediliyor, İŞKUR vasıtasıyla çalışmaya elverişli aile bireylerine İş İmkânı sağlanıyor,

Okul çağında olup çeşitli sebeplerden okula devam edemeyen çocuk ve gençlere çeşitli destek ve çabalarla okula devam etmeleri sağlanıyor. Aileler de bu konuda daha duyarlı olmaları konusunda uyarılırken, okumanın ne kadar önemli olduğu, iyi bir hayata devam etmenin ve iş imkânlarının ancak okuyarak sağlanacağının önemi vurgulanıyor.

Yapılan bu ziyaretler esnasında ATEŞ ve DENİZ ailelerinde çeşitli sebeplerden dolayı (4) kızlarının kimliklerinin olmadığı, okula gidemedikleri ve bazı imkânsızlıkları olduğu tespit edilmiştir.

Mahalle Muhtarlığı, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Nüfus Müdürlüğü ile irtibata geçen Görevliler;

Kızlarımıza Yeni Kimlik çıkartılmış, giyim, okul ihtiyaçları karşılanmış ve okula kayıtlarını gerçekleştirmiştir.

Yapılan faaliyetler karşısında duygusal anlar yaşayan aileler; "çocuklarımız ve aileleri verilen destek ve yapılan çalışmalardan dolayı başta Emniyet Müdürlüğüne ve diğer kurumlara teşekkür ederiz" dediler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.