banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Urfa Haber haber Haliliye

Urfa en güzel güvercinini seçti

Tarihi Gümrük Hanında düzenlenen yarışmanın ikinci gününde sabah saatlerinden itibaren halis cinsi güvercinler podyumda yer aldı. Jüri tarafından belirlenen en güzel güvercinlerin sahipleri akşam saatlerinde yapılan kupa töreniyle ödüllerini aldı.

Yoğun ilgi gören yarışmanın ödül törenine Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, başta olmak üzere; Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Vali Yardımcısı Tarık Açıkgöz, güvercin yetiştiricileri ve vatandaşlar katıldı.

Ödüllerin verilmesinden önce konuşan Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük; Şanlıurfa’nın pek çok hazineye ev sahipliği yaptığını, bu hazinelerin kadimden geldiğini belirtti. Bu hazinelerden biri olan güvercin yetiştiriciliği geleneğini de tüm Türkiye’yle paylaşmak için Güvercin Güzeli Yarışması düzenlediklerini sözlerine ekleyen Vali İzzettin Küçük: “İnşallah yarışmamız geleneksel olacak. İlerleyen yıllarda yarışmamıza daha çok katılımın olacağına inanıyorum. Yarışmaya katılan tüm güvercin yetiştiricilerimize ayrı ayrı teşekkür ediyor, dereceye girenleri tebrik ediyorum. İki gün boyunca güvercinleri değerlendiren jüri üyelerimize de şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Şanlıurfa’nın tanıtımına önemli katkı sunacağı beklenen En Güzel Güvercin Yarışmasının ödül töreninde konuşmaların ardından Halis ve Şebab cinsinde dereceye giren güvercinlerin yetiştiricilerine kupaları ve altın verildi. Ayrıca kupa töreninin ardından jüri üyelerine de teşekkür plaketi takdim edildi. (İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.