banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl haber Sanlıurfa Nicolò Zaniolo

Emniyetten çekilen araçlarla ilgili açıklama

İşte o açıklama; “28.05.2013 tarihli http://www.kanalurfa.com internet sitesi üzerinde yayınlanan “Rastgele Araç Çekimine Vatandaş Tepkisi” konulu haberde Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü tarafından ihale usulü ile trafikte olumsuz park yapan araçların çekimi konusunun özelleştirilmesinin ardından rastgele araç çekimi yapıldığı iddia edilmiştir.

 

Konu ile ilgili olarak Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü tarafından özel çekicilerinin özelleştirilmesi ve ihale usulü ile yetki verilmesi gibi bir durum söz konusu değildir. Araç çekim işlemi yapacak olan çekicilere, ilgili mevzuat kapsamında İl Trafik Komisyonu tarafından, Şanlıurfa Valiliği tarafından çıkarılan “Muhafaza Amaçlı Araç Çekme ve Otopark Açma Yönergesi” ne istinaden yetki verilmektedir. Yetki verilen bu çekiciler yetki verilmeden önce ve sonra düzenli aralıklarla İl Trafik Komisyonu tarafında oluşturulan “Muhafaza Amaçlı Araç Çekme ve Otopark Denetleme Komisyonu” tarafından denetlenmektedir.

 

Araçların çekilmesi ile ilgili olarak, trafiği düzenlemek ve denetlemekle görevli olan polis memurları tarafından uygunsuz park eden ve trafik güvenliğini tehlikeye sokan araçlar, önce megafonla uyarılmakta, sahibine ulaşılamaması durumunda en son çare olarak aracın çekilmesine karar verilmektedir. Kesinlikle araçların çekilmesi polis gözetiminde yapılmakta olup, özel çekicilerin polisin izni olmadan araç çekme yetkisi bulunmamaktadır.

 

2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nun 59, 60 ve 61 inci maddelerinde duraklama ve park etmenin yasaklandığı hal ve yerler ile yasaklara aykırı park edilmiş araçların trafik zabıtasınca kaldırılabileceği açıkça belirtilmiştir. Kanal Urfa internet sitesinde yayınlanan görüntüde çekilen araç “otobüs durağı içerisi ve araç çekilir levhası önüne” park etmesi sebebiyle ilgili mevzuata uygun olarak çekilmiştir. Dolayısıyla yapılan haberin asılsız olduğu açıkça görülmektedir” denildi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.